A mai világrend egy világméretű káosz – Mandiner Stratéga Nógrádi Györggyel

2022. november 30. 17:34

A káosz ellenére egy rendszerezettebb világrend van születőben, amelynek a körvonalai ugyan már látszódnak, de az oda vezető út és idő még bizonytalan. A Mandiner Stratéga legújabb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

2022. november 30. 17:34
null
Pócza István
Pócza István

Európa stratégiai érdekeit évtizedek óta Washingtonban dolgozzák ki. Európa elméletben képes arra, hogy saját stratégiáját megfogalmazza, de gyakorlatban képtelen. Akkor tudná megtenni, ha egységes lenne, de nem egységes. Nem is tud az lenne, hiszen az Egyesült Államok nemzeti érdeke, hogy ne legyen egységes Európa. Az európai politika bár fordul, de nagyon lassan – hihetetlen lassan, hihetetlen ellentmondásokkal, nagy eredmények így nem várhatók – vélekedik Nógrádi György. 

A teljes beszélgetésről itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható az alábbi linkre kattintva:

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aquila
2022. december 01. 20:22
Nézem a fényképét tanár úr. Egyre szarabbul néz ki. Vizsgáltassa ki magát.
Osztap Bender
2022. december 01. 06:26
Ez a vén "mosolygós hülye" lehet a mandiner egyik tulajdonosa? Szinte minden nap lehozzák az idióta képét és az úgynevezett lapos, sületlen "elemzéseit". Az előrehaladott korral, a jóléttel, a semmittevéssel, a sok pénzzel együtt jár az elhülyülés, elvtárs! Lassan vissza lehetne menni az óvodába, talán Kutuzov vagy Mannerheim, netán Zsukov képe lehetne a "jele".
mamarizsa
2022. november 30. 20:44
Nógrádi dumája a nagy káosz, lényeg, higy a bankszámlája rendben, az öregnek. Elmondja, amit előírnak, nem bonyolult ez. Erre még Lopniczi, meg Deákdaniella ia képes...
figyelő4322
2022. november 30. 20:27
Érdekes, hogy Putyin hasonlóan ítélte meg a helyzetet a háború kitörése után. Olyasmit mondott, hogy az NWO (New World Order, amit id. Bush elnök hirdetett meg a hidegháború végén) végetért, és egy valódi, tisztességesebb világrend alakul ki. Tehát Putyin szerint IS az NWO befuccsolt, és Oroszország, Kína és más országok is nagyobb szerepet fognak játszani a mostani káosz után. Mint mondtam, érdekes, és az ötlet nem Nógrádi úr fejéből pattant ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!