Lánczi Tamás: A tét az, hogy megmarad-e az EU vagy darabjaira hullik szét

2020. július 17. 22:47

Hogyha ez a csomag most nem jön össze, akkor az egész hitelessége megkérdőjeleződik, nem fog az unió hitelt kapni, és ha nem kap hitelt, akkor a déli államok finanszírozhatatlanná válnak, lényegben leválnak az EU-ról, az eurózónáról, és innentől kezdve a dominók dőlnek – fogalmazott a politológus.

2020. július 17. 22:47
null

Mi a tétje a mostani költségvetési vitának az unió jövője és hazánk jövője szempontjából – tette fel a kérdést Lánczi Tamásnak Földi-Kovács Andrea. Erre a politológus úgy reagált, hogy a kérdés inkább az, hogy „megmarad-e az Európai Unió vagy szétesik darabjaira, a tét az ilyen nagy. Erről nem beszélnek a döntéshozók, mert nem akarják ijesztgetni az uniós állampolgárokat” – hívta fel a figyelmet Lánczi Tamás.

A szakértő kitért arra is, hogyha ez a csomag most nem jön össze, akkor az egész hitelessége megkérdőjeleződik, nem fog az unió hitelt kapni, és ha nem kap hitelt, akkor a déli államok finanszírozhatatlanná válnak, lényegben leválnak az EU-ról, „és onnantól kezdve a dominók dőlnek” – szögezte le.

Az úgynevezett „fukar négyekről” (Hollandia, Dánia, Ausztria, Svédország – a szerk.) a politológus elmondta, hogy ők nem szeretnének olyan nagy részt vállalni a déliek finanszírozásából, mint ami rájuk hárulna, és próbálják ezt másokra, többek között olyan államokra rátolni, mint Magyarország.

„A németek nagy játékosok, próbálnak a „fukarok”, a keletiek és a déliek között úgy egyensúlyozni, és a saját érdekeiket érvényesíteni” – fogalmazott.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2020. július 19. 15:25
Az EU alapító atyái között sem volt túl sok etikus, szimpatikus ember. Ráadáusl nagyon áthatja az EU koncepcióját az, hogy az USA-t referenciaként kezelik, de ezt nem értem, hogy miért is? Teljesen más fejlődéströténeti öröksége van USA-nak mint Európa nemzeteinek. Ezen kívül van egy kevés Római Birodalom iránti vágyakozás is benne, márpedig az korábban sem hozott sok jót kontinensünknek. Egyszóval már jó lenne, ha véget érne ez az EU-rémálom.
Csakislovacska
2020. július 19. 10:22
A mi érdekünk pedig,egy önálló,független és gazdag erős Magyar Királyság! Természetszerűleg az ezeréves határokon,a pártus,szkíta,hun ősök műveltségével és erkölcseivel. Van még kérdés?
Csakislovacska
2020. július 19. 10:14
Tisztázni kéne mit is jelent az unió. Merthogy semmit sem jelent. Meg észre kellene venni,h a szovjetúniónak éppen olyan csillagos zászlaja vót,mint az ajropúnónak(kiejtés horngyulától) Szóval az únió azt jelenti,h szőrös görbe ujjak markolnak egy cilundert,ahova neked be kell dobnod a pénzedet. Aztán majd ők eldöntik mennyit kapsz vissza belőle... Kb ennyi,egyszerűen,tisztán. Amúgy jogi értelemben be sem léptünk mivel gyurcsányiék megváltoztatták a népszavazás érvényességét és így 27 % igennel léptettek be végül... Akkor?
Vándorffy Hunor
2020. július 19. 07:43
Miközben ezt az elképzelhetetlenül nagy összeget a nyakunkba akarják akasztani Vajon kik találták ki ezt az elképzelhetetlenül nagy összeget 500.000 millió EUR. Ez 10 országnak 30.000 millió EUR, 10 országnak 15.000 millió EUR, 7 országnak 5.000 millió EUR. Mire is használhatnák fel ezt az irtózatosan nagy összeget? Kiknek az érdekük, hogy Európát egy ekkora kitermelhetetlenül nagy hitelfelvételbe belekergessék?! Kik is akarják Európát tönkre tenni és rabigába hajtani, az adósok elátkozott kontinensévé tenni? A 250.000 millió EUR-ról már ne is beszéljünk. De ne feledjük az uniónak 750.000 millió EUR-t kéne visszafizetni.az afrikai, ázsiai betolakodók behurcolásának érdekében mindent megtesznek. Azt mondják, hogy Európa reprodukciós képessége olyan alacsony, hogy idegeneket kell behozni Európába. Miért is kell Európába évi 2-5 millió tanulatlan, képzetlen, középkori vadidegen kultúrából becipelt tömeg? Kiknek az érdeke, hogy a jelenlegi lakosságszámot fenn tartsák, esetleg még növeljék is? A lakosságé? Nem valószínű. Akkor kiknek az éreke?! Kiknek az érdeke az EUR minden áron történő fenntartása?! Mi történik Európával az EU-val ha a jelenlegi 505 milliós lakosság lecsökken akár 400 millióra?! Mennyire befolyásolja ez a világ gazdaságát?! Mert ez a lények! Nem maga a lakosság szám. Ez egy jónak tűnő hivatkozás, csak nem igaz! Ennek az elképzelhetetlen nagy összegnek legalább a felét miért nem a túlszaporodó, 6-7 szeres mennyiségben szaporodó országok népesség növekedésének megállítására költik?! Az miért nem érdekük? Az kinek előnyös? A valódi érdekeket, célokat kell kikaparnia a kevés tisztességes vezetőknek, "politikusoknak" és megértenie a lakosságnak, vagy legalább is egy jelentős részének. Ez az egész cirkusz nem a lakosságról szól! Mi másról szólna ha nem a hatalom gyakorlás lehetőségéről, a pénzről, a minél szűkebb kör pénzügyi, hatalom koncentrálásáról a nemzetállamok felszámolásáról. Az az ember érzése, hogy akik mind ezt kiakarják kényszeríteni azok maguk sem látják, hogy az első 2 lépés után mit is akarnak tenni. Vak vezet világtalant egy teljesen homályos, ésszerű célok nélküli kiszámíthatatlan káoszba. Elakarják hitetni az emberekkel, hogy ők tudják mit akarnak, miközben semmit nem tudnak csak felelőtlenül beleviszik az emberiséget egy élhetetlen létbe. Persze ők jól fognak élni. De meddig?! Az, hogy mi lesz az emberiséggel egyáltalán nem érdekli őket. Soha nem is érdekelte. Csak azt hazudják, hogy a népért vannak, de valójában csak az önös, pitiáner saját érdekeiket képviselik és képviselték mindig! Több min 2 ezer éve azt hazudják, immár 400 generációnak, hogy majd az utódoknak jobb lesz! Nem lesz jobb! Nem is az a valódi céljuk! Önzőek, pitiánerek, kis stílűek, hazugok! A kontraszelekció termékei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!