Kamerák előtt lőttek le egy kurd ügyvédet

2015. november 28. 17:57

Épp sajtótájékoztatót tartott az ismert kurd ügyvéd, Tahir Elçi, mikor fegyveresek tüzet nyitottak a helyszínre, megölve őt és egy rendőrt.

2015. november 28. 17:57

Ismeretlen támadók lőttek le egy kurd függetlenségért harcoló ismert ügyvédet, Tahir Elçit Diyarbakırban. Elçi éppen sajtótájékoztatót tartott, mikor megtámadták:

Egy másik videón még látszik az ügyvéd, majd úgy tűnik, a másik oldalról is megtámadták a helyszínt:

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2015. november 29. 10:03
Azért ez nagyon nem világos. Ezek rendőrök voltak vagy testőrök? Ha rendőrök, akkor Erdogan rendőrei. Akkor Erdogan rendőrei lőttek az Erdogan terroristáira? Esetleg titkosszolgálatára? Ez valahogy nem kerek. Vagy egy külső fél akar anarchiát kelteni? USA féle korai tavasz?
választópolgár
2015. november 29. 04:11
ezeknek ígérget vízumot az eu vezetése.
memocrat
2015. november 28. 23:22
40 millió kurdnak nincs hazája, ebből 20 millió török területen él. Erdogan nagyobb veszélyt lát bennük, mint az ISIS-ban. A humanitárius, együttérző EU vezetőknek Erdogánnal kell alkudozni a határvédelmi pénzekről, feltételekről. A görögök nem törődnek a határral. A kurdoknak vissza kéne adni a hazájuk egy részét legalább mint autonómiát. Már bizonyítottak, nem reszketnének az ISIS-től. Ha már Európa képtelen a saját határait védeni, megtennék a kurdok. Remélhetőleg ilyen kitervelt merényletek sem történnének ellenük.
Paul
2015. november 28. 22:36
Ha már lúd, legyen kövér gondolták a törökök és belelövettek abba a kórház elõtti tömegbe amelybe sebesült Tahil Ercit bevitték. http://anfenglish.com/kurdistan/police-fire-into-the-crowd-outside-hospital-where-elci-is-held
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!