Áttörték a rendőrsorfalat a macedón határon

2015. augusztus 22. 16:22

Áttörték a rendőrsorfalat a macedón-görög határon a migránsok, amikor egy gyerekcsoportot engedtek át, hogy elérjék a Szerbia felé induló vonatot.

2015. augusztus 22. 16:22

Az Index a BBC-re hivatkozva írja, hogy több ezer bevándorló törte át a rendőrsorfalat a macedón-görög határon Gevgelia közelében. A macedón hadsereg fénygránátokat vetett be a bevándorlók a BBC információi szerint.

A macedón határon egyre több menekült „torlódott fel”, mivel a macedón hatóságok szükségállapotot hirdettek, és sorfalat állítottak a határon, és csak meghatározott időközönként engednek át embereket. Az emberek többsége Szíriából érkezett.

A rendőrsorfalat a bevándorlók akkor törték át, amikor a rendőrök pár száz bevándorlót akartak átengedni, hogy ők elérhessék a Szerbiába induló vonatot. A káosz akkor szabadult el, amikor egy gyerekekből álló csoportot engedtek át. Ekkor a tömeg átnyomult a rendőrsorfalon. így ezrek jutottak be Macedóniába. Bár a rendőrök próbálkoztak megállítani a tömeget, ez kevéssé sikerült nekik. Ekkor többen megsérültek a migránsok közül.

Az AP szerint a káosz akkor alakult ki, amikor a tömeg hátsó soraiból előre lökték az embereket, így az elől állókat hozzányomták a rendőrsorfalhoz. Az elől állóak között sok volt a nő és gyerek, és terhes nők is voltak a sorok elején, akik közül többen elájultak. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan sérültek meg, és hogy milyen súlyos a sérülésük.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. augusztus 24. 10:07
Putyin egy darabig nyugodt lehet. Uniónk saját határait sem tudja megvédeni nagyszájú fickóktól és ájuldozó nőszemélyektől. Ukrajna határait majd megvédi?
atila68
2015. augusztus 23. 15:23
Ha áttörték a rendőrsorfalat az hatóság elleni erőszak. Én egy közúti ellenőrzésnél ennek a töredékéért bilincsben a járőrkocsi hátsó ülésén találom magam. Nehezen írom le, de nincs mese, lőni kell. Azt megértik.
áfonya
2015. augusztus 23. 05:52
Eu rabszolgái ránk törtek az európai bérek letörése a cél.Gyökértelen kiszolgáltatott munkaerőt lehet maximálisan kihasználni.
oskar
2015. augusztus 23. 00:41
Egy Európa Uniós Schengeni országból törtek be Macedóniába. Most nevessünk vagy sírjunk? Az EU csak hallgat. Semmilyen megoldás. Nem támogatja még a magyar kerítést sem? Mark Bolt mondta itt, hogy nem kellett volna feltorlasztani. Igaz. Nekünk sem kellene. A görögök jól csinálják, hogy nem állítják meg. Ezek Nyugat Európába akarnak menni!!!! Vegyük tudomásul és ne állítsunk nekik akadályt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!