Schmuck ott lesz az első szociális temetésen

2013. december 11. 09:17

Schmuck Andor szerint a szociális temetésről szóló törvény gonosz törvény, ráadásul Budapesten csak Csepelen, szegényparcellákban lesz rá lehetőség.

2013. december 11. 09:17

Schmuck Andor kint járt a szociális temetésekre kijelölt csepeli temetőben: megállapította, hogy a sír és a hűtőház között 450 méter az út, melyen kézi erővel, tehát vállon vagy talicskán kell kitolni a koporsót. A szocdemek létrehoztak egy telefonszámot, ahol az ilyen helyzetbe kerülő emberek kérhetnek segítséget. Schmuck maga bejelentette: ott lesz az első ilyen temetésen és meghívja az egyházak képviselőit és a polgármestereket, de nincs kétsége, hogy egyedül lesz ott.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. december 12. 07:18
Vízszintesen?
kjkj945
2013. december 11. 19:30
„A szociális temetés 24/A. § (1) Szociális temetés esetén e törvény rendelkezéseit ebben az alcímben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni. (2) Szociális temetést az eltemettetésre kötelezett igényelhet az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti önkormányzattól. (3) Szociális temetés keretében az elhunyt hűtéséről, szállításáról, továbbá az eltemettető választása szerint a hamvasztásról az állam gondoskodik. A szociális temetéshez az állam sírhelyet, koporsót, urnát és sírjelet biztosít. (4) A köztemető fenntartója jogszabályban meghatározott esetben a köztemetőben a koporsós temetések számára szociális parcellát, urnás temetések számára szociális temetkezési helyet jelöl ki. Vallási közösség tulajdonában lévő köztemetőben a helyi önkormányzat szociális parcellát, szociális temetkezési helyet jelöl ki minden esetben, ha a helyi önkormányzat tulajdonában a településen nincs köztemető. A szociális parcella, szociális temetkezési hely elhelyezkedéséről az önkormányzat a vallási közösség tulajdonában levő temető fenntartójának véleménye kikérését követően dönt. Szociális parcellában, szociális temetkezési helyen kizárólag szociális temetés végezhető. (5) Szociális temetés választása esetén az eltemettetőt temetési költségek nem terhelik, és azok hagyatéki teherként sem érvényesíthetők. Ha az eltemettető a szociális temetésre vonatkozó jogszabályi előírásoktól eltér, köteles a temetéshez kapcsolódó előkészítés, öltöztetés, szállítás, hűtés, esetleges hamvasztás költségét, a sírhely megváltási díját, a felhasznált koporsó vagy urna és sírjel árát a költségviselő szervezet részére megtéríteni.
Anonymtalan
2013. december 11. 18:48
"Schmuck Andor szerint a szociális temetésről szóló törvény gonosz törvény..." Hogyne! Sokkalta, de sokkalta jóságosabb otthagyni a szerencsétlen, szegény elhunytat a halottasház hűtőjében. Idióta!
S0ma
2013. december 11. 16:57
Csak kérdezem: Azt ki temeti el, akinek senkije sincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!