A magyar Attraction Nagy-Britannia legnagyobb tehetsége

2013. június 08. 23:01

Az Attraction Látványszínház nyerte a brit Britain's Got Talent tehetségkutatót. A magyar csapat a döntőben a brit történelemről szóló produkciót adott elő.

2013. június 08. 23:01

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2013. június 09. 19:12
Azért én szívesebben láttam volna a nyertes darabban Churcill helyett Orbánt, a Királynő helyett Selmeczi Gabriellát, az oroszlán helyett a Szent Turulmadarat.
potyka
2013. június 09. 19:01
Nagy gratula a csapatnak, rendkívül látványos és kreatív!
Vén Csataló
2013. június 09. 18:37
Mindenek előtt óriási gratula ennek a nagyon szimpatikus csapatnak. Nagyszerű eredményt értek el egy remek, kreatív produkcióval. Igazából rettenetesen meglepták Nagy-Britanniát, hogy egy ilyen egyszerű ötletből, mint az árnyjáték, mi mindent lehet kihozni. A másik dolog, amiről szerintem érdemes elmorfondírozni, hogy a csapat jó helyzetfelismeréssel(!) mennyire szentimentális és hazafias témával nyerte meg a versenyt. Úgy látszik brittek koránt sem annyira multikultik, mint mondják róluk itt azok, akik Nagy Britanniából legfeljebb ha a Sohot és West Endet ismerik. Úgy kinéz a jó brittektőle egyáltalán nem idegen, sőt az eredményből világos, hogy preferált a nacionalizmus, a hazaszeretet, a helyi tradíciók tisztelete. A britek hajlandóak voltak egy olyan külföldi csapatot a csúcsra juttatni, ami a produkciójával kifejezte, hogy nagyrabecsüli a brit kultúrát, történelmet és hagyományt. De miért is ne tették volna? Mindenki szereti, sőt, különös rokonszenvvel fogadja, ha egy külföldi ismeri és tiszteli a kultúráját. Ideális esetben ilyen a kultúrák találkozása, ilyen a vendég hozzáállása a házigazdához. Sajnos az elmúlt hónapok, évek francia, brit, német és svéd eseményei azt jelzik, hogy az a libsi multikulti, ami kölcsönös tisztelet és udvariasság helyett egyenlősdit követel házigazdától és vendég javára, az elfogadás helyett inkább gyilkos indulatokat generál - mindkét oldalon. Mert mint a mellékelt ábra is mutatja, még a leginkább multikulti európai országban is abszolút primátust élvez a helyi őshonos kultúra. És egy normális világban ennek így is kell lennie. Szóval ez egy okos, normális és kreatív győzelem volt, nagy gratula az egész társaságnak!
öszödibeszéd
2013. június 09. 18:08
Gratulálok, szimpatikus, helyes érzelmes fiatalok! Levettétek a briteket a lábukról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!