Vörös világ Kolontáron és környékén

2012. május 22. 08:26

Erős szél esetén a tározók környékén lakók ki sem tudnak mozdulni a vörös por miatt.

2012. május 22. 08:26

A vörösiszap-katasztrófa után a MAL-nak technológiát kellett váltani, és a maradék két tárolóról is el kellett távolítani a folyadékot, így viszont azok porzanak. A körülmények komoly problémát okoznak az ajkai vörösiszap-tározók környékén élőknek, erős szél esetén ki sem tudnak jönni a házaikból.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 22. 11:10
A vörös iszap a zöldek szégyene. Tiltakoztak ellene,hogy a gazdasszony a libát tömje, kutya se kerülhet a láncra,ám nem volt kifogás az ellen, hogy a jó nép a vörös iszapba fürödjön.
gfischer
2012. május 22. 10:23
Erre már magasról "tesz" mindenki. Találtak egy bérszámfejtőt, egy éjjeliőrt, meg két őrzőkutyát mint felelőst, de ezekről sem hallani már jó ideje semmit. Sőt a már a lekvár teszi el a nagymamát. Úgy hírlik u.i. hogy a MAL tulajok pert indítottak a környezetvédelmi államtitkár ellen, mert valami csúnyát mondott rájuk.
ciseaux
2012. május 22. 09:36
Ha még a vörösiszap-katasztrófának sem lettek felelősei, na, ennek a "vörös világ"-nak se lesz felelőse. A "következmények nélküli" Abszurdisztánt Gyurcsány fölvirágoztatta, látható és belélegezhető, milyen maradandót alkotott. Hol van a környezetvédelem, hol van a polgárivédelem, hol "nyaral" Pintér, mit csinál a katasztrófavédelem?
orion
2012. május 22. 09:17
Majd most az eső belemossa újra a talajba...:( Nem értem, miért nem lehet valamit normálisan megcsinálni? A száraz tartás állítólag jobb, korszerűbb technológia, mint az iszapolás.Én ezt készséggel elhiszem. Csak a tetőt felejtették le a tározókról?? Vagy máshol örök szélcsend van és nem szükséges? Vagy a szokásos, " jó lesz ez így is"? (előbb írtam, aztán néztem! :Đ Szóval le kell fedni a nyár közepéig-ami max két hónap. Nem kellene valami előkészítésnek látszania már?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!