Nem polgárháború ez, hanem a nagyvárosok kollektív öngyűlölete, ostobasága és önpusztítása

2023. július 02. 15:47

Az úgynevezett migránsbűnözés nem ok, hanem okozat.

2023. július 02. 15:47
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok.hu

„A Twitterre felpakolt videók alapján a francia városokat önfeledten szétverő és kifosztó csőcselék egy jelentős részét bizony a bennszülöttek adják. Élvezettel szarnak oda, ahonnan esznek. Így ment ez arrafelé már ‘68-ban is. Az úgynevezett migránsbűnözés nem ok, hanem okozat, a vége pedig a városi ökoszisztéma összeomlása lesz.

A »lázadók« derékhada persze a külvárosi gettók másod- és harmadgenerációs ifjú bevándorlóiból áll, ami természetes, mert egyrészt ráérnek, másrészt a fél életüket a rendőrséggel való verekedéssel töltötték. Tapasztaltak, komoly rutinnal bírnak, nem ijednek meg néhány gumilövedéktől és némi könnygáztól. Köszönhető ez annak, hogy tényleg az égadta világon semmi értelme nem volt a betelepítésüknek.

Valamikor a ‘60-as, ‘70-es években, amikor a francia nehézipar még létezett, valahol valakik kitalálták, hogy rengeteg munkásra lesz szükségük, amit a legegyszerűbben a volt gyarmataikról szerezhetnek be. Azok frankofón népek, beszélik a nyelvet, többé-kevésbé szobatiszták, biztos alkalmasak lesznek kohásznak és bányásznak. Aztán – mint a nyugati világban lassan minden – a projekt a Sorbonne Egyetem kiválóan képzett muciológusainak kezébe került, akik nem voltak restek eltéríteni. Nem a nehézipari környékre telepítették a gazdaságból hiányzó afrikaiakat, hanem összeadták a szovjet tudományosságot a francia humanizmussal, és hatalmas kolóniákat építettek betonból azon városok köré, amelyek pont nem igényeltek friss húst.

A tervük az volt, hogy most megmutatják mindenkinek, működik a társadalomtervezés, helyes elméletekből képesek lesznek sikeres gyakorlatot faragni. Azzal számoltak, hogy izgalmas, élő, lüktető és prosperáló közösségek jönnek létre a nagyvárosok peremén a szovjet mintára épített panelrengetegben.

HÁT, AZ IZGALOM ÉS A LÜKTETÉS ÖSSZEJÖTT, A PROSPERITÁS NEM ANNYIRA.

A muciológiának erre is megvolt a tudományos válasza: kitalálták, hogy ezek a közösségek a francia kolonializmus áldozatai, így nem róható a terhükre, hogy semmi hasznot nem hajtanak a befogadó országnak, kárt viszont bőven okoznak. Konkrétan némi szolgáltatóipari proletariátuson kívül csak bűnözést és állami támogatások professzionális felszívását adták hozzá a városokhoz. Persze felelősségre nem szabad őket vonni, hiszen áldozatok, a gyarmattartó Franciaország sokat nyomorgatta az őseiket Szenegál-külsőn, ezért most nyugodtan szétverhetik és kirabolhatják a korábbi gyarmattartó városait.

A fenti videóban a kedves idős néni könyörög a rendőröknek, hogy ne tartóztassák le a zavargókat, hiszen az rasszizmus volna. Térdre esett már a gondolatától is, hogy bármi bántódás érhetik azokat az aranyos, cuki tinédzsereket, akik éppen felgyújtottak 130 autót, pár házat és a rendőröktől lopott fegyverekkel lövöldöznek. Ő az a francia, aki, ha fiatalabb lenne, ott zavarogna és rombolna a francia kolonializmus »áldozataival«. Mert az egyetlen elfogadható magyarázat arra, ami velük történik, hogy ők a hibásak. Illetve nem ők, hanem az állam bűnei, és dehogy a friss bűnök, a korlátlan betelepítés, hanem a régiek. Amiket még a szüleik és nagyszüleik követtek el.”

Fotók: Alain JOCARD / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2023. július 02. 20:26
Gondolkozzunk! Azt mondják, hogy befogadsz vagy fizetsz! 8 millió Ft-ot. Nem tudom a pontos összeget, de tegyük fel, hogy ma a magyar átlagbér, bruttó 450e Ft. Ez éves 5,4 millió Ft. 67,5%-a a tőlünk követelt összegnek, évente, fejenként. Hogy a francban van az, hogy egy soha, a magyar állmért semmit nem tevő embernek nagyobb "fizetést" kellene adnunk, mint a Magyarországon dolgozó ember a munkájával megkeres. Na, elmennek oda ahova én gondolom! A baloldal, an blokk, megőrült! Soha többé ballib Mo-on!
Akitlosz
2023. július 02. 19:14
A városok nem tehetnek erről. Az ország vezetése tehet. A nagypolitika. Nem a kicsi politika helyben.
EX_Terminator
2023. július 02. 18:26
"Persze felelősségre nem szabad őket vonni, hiszen áldozatok, a gyarmattartó Franciaország sokat nyomorgatta az őseiket Szenegál-külsőn, ezért most nyugodtan szétverhetik és kirabolhatják a korábbi gyarmattartó városait." "Mert az egyetlen elfogadható magyarázat arra, ami velük történik, hogy ők a hibásak. Illetve nem ők, hanem az állam bűnei, és dehogy a friss bűnök, a korlátlan betelepítés, hanem a régiek. Amiket még a szüleik és nagyszüleik követtek el." AKI BÁRMI ILYEN TATTET BÁRMILYEN SZARSÁGGAL IGAZOLNI PRÓBÁL ÉS EZZEL UTAT NYIT NEKI, AZ UGYANOLYAN BŰNÖS MINT AKI MEGTESZI ÉS EKKÉNT IS KEZELENDŐ EKKÉNT LESZ7 KEZELVE. HA TE BÁRMI SZAR DUMÁVAL UTAT NYITSZ A GANKEREKNEK AKKOR EGY VAGY KÖZÖLÜK ÉS EKKÉNT LESZEL KEZELVE. ÉS HOGYAN BÁNOK ÉN EZEKKEL A FÉRGEKKEL. GOLYÓ A FEJBE! ÉS SOHA EGYETLEN KURVA BÜDÖS SZÓ NEM LESZ RÁJUK PAZAROLVA.
csulak
2023. július 02. 18:14
hajra multikulti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!