Tömeges kínai hitelfelvétel?

2023. június 07. 12:21

Magyarország eladósodik, olyan projektekbe fektet be, amelyek megtérülése egyáltalán nem várható még hosszú távon sem.

2023. június 07. 12:21
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Egyre több helyen tűnnek fel rejtélyesen vagy teljesen egyértelmű módon a kínai hitelek, amelyekkel a kormány számos gigaprojektet tervezi finanszírozni.

Minden a Belgrád-Budapest vasútvonaltól indult, amelynek szerződéseit nem meglepő módon titkosították. Mindezt követte a bedőlni látszó Fudan Egyetem terve. 2022 végén pedig az MVM kötött 100 milliárdos hitelkeret-szerződést a kínai ICBC bankkal. Április végén már az is kiderült, hogy a Vodafone megvásárlásához több kínai »policy bank« nyújthatott segítő kezet a kormánynak.

Nem elég, hogy Magyarország eladósodik, mindezt Kína irányába teszi, ráadásul olyan projektekbe fektet be, amelyek megtérülése egyáltalán nem várható még hosszú távon sem.”

Címlap: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Hszi Csin-ping kínai államfő (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2019. április 25-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. június 09. 13:12
Pöcsike! Te vagy a magyar politika egyik legundorítóbb növekedésnek indult gennyes fekélye! Takarodj el a HAZÁMBÓL!
evoque
2023. június 09. 10:40
A bolsevik kommenntelőktől szeretnék segítséget kérni, mert valamit nagyon nem értek. Amikor jönnek ezek a bolsi gazdasági, meg mindenféle más szakértők, és megmondják a frankót, meg hogy ez így nem lesz jó, meg izé meg hozé. Akkor ezeket az okosságokat honnan tudják? Amikor a bolsik az országot vezették 4 év kivételével kb 20 évig, és mindent amit lehetett elbasztak, elloptak, tönkretettek, eladtak szarért húgyért, családok millióit tették padlóra többször is, kergették öngyilkosságba. És miután elbaszták több millió ember életét jövőjét, nem elnézést kértek, hanem sértetten azt mondták na és? Majd, hogy akinek nem tetszik el lehet innen menni. Szóval hol voltak ezek a szakértők akkor, akkor miért nem szóltak, vagy azóta megtáltosodtak, megjött az eszük, vagy kinőtt a gerincük vagy mi a pöcs lett? Én egyáltalán nem vagyok se fidesz, se orbán fan, de a gazdasági válság ellenére, aztán a menekültválság ellenére, majd a covid a genderőrület, a baromi nagy uniós komcsi ellenszél ellenére igenis magyarország előre halad bármennyire fáj is, pláne ahhoz a borzalmas szarhoz képest amit ti csináltatok. Még egy kérdésem lenne. Miért éri meg nektek bolsevik komcsiknak, hogy a hazátokat minden szinten hátráltassátok, mocskoljátok, eláruljátok, és ezzel megint több millió embert megszívattok, ahelyett, hogy bárhogy fáj is, ti is előre lendítenétek az országon. Akkor talán még lehetne valami esélyetek a választásokon. Szóval miért???
Robert69
2023. június 08. 10:00
Magyaroszágnak nem lenne ilyen mértékben szüksége Kínai hitelre, ha 1., Uniós forrásokat megkapná 2., Uniós hitelforrások feltételei jobbak lennének mint a Kínai 3., Amerikai hitelek feltételei nem politikai töltetűek lennének Ennyi
SwordFish
2023. június 07. 21:17
Lila idióták, mínuszolhattok fejenként 123 nicken a Mandineren és az Indexen is, de a választásokon attól még nem lesztek többen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!