Az Integritás hatóság bullshitgyűjteménye

2023. június 30. 16:26

Ettől a Fidesz ugyanúgy fog lopni.

2023. június 30. 16:26
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Fantasztikus javaslatokat tett éves beszámolójában az »Integritás Hatóság«, amit még korrupció ellenes hatóságként sem volt hajlandó nevezni a Fidesz:

-ezentúl pl. érdemes szerintük nem csak azt megnézni, hogy megvannak-e a számlák, hanem azt is, hogy mi van ráírva..

-nem kellene jóelőre szólni a projektgazdáknak, hogy ellenőrzés lesz...

-meg kellene nézni, hogy a közbeszerzésen kapott ár megfelel-e a piaci árnak...

-ezentúl érdemes lenne a jól ismert csalási technikákkal is foglalkozni...

Tényleg fantasztikus javaslatok, kár, hogy

1) ezeket mindenki tudja, a Fidesz is, csak éppen nem csinálja, mert »amit mások korrupciónak neveznek, az a rendszer lényege«, ugye.

2) a hatóság javaslatai semmilyen kötelező érvénnyel nem bírnak

3) a javaslatok legnagyobb »haszna« az lesz, hogy jövőre majd elmondják, hogy »pozitív folyamatokat látnak«, néhány javaslatot megfogadott a kormány

4) ettől a Fidesz ugyanúgy fog lopni

5) ha az EU elkezdené küldeni a támogatásokat az EU-Ügyészséghez csatlakozás nélkül, ilyen bullshit gyűjtemények hatására, akkor csak annyit ér el, hogy a hatóság néhány kevésbé kényes, kivizsgált projektet majd diadalmasan lobogtat. Pár év múlva az EU meg megállapítja, hogy jé, megint szétloptak mindent.

Amúgy a 200 oldalban vannak érdemibb , a kormány számára kellemetlen megállapítások és valóban érdemi JAVASLATOK. Egy demokráciában komoly következménye lenne ezeknek. Egy foglyul ejtett államban azonban teljesen irreleváns, hogy egy állami hatóság mit JAVASOL. Ezért kár fél milliárdért (!) húsz hónapra Dunára néző irodát és a Valtontól havi 2 millióért sofőrt bérelni az elnöknek.”

Nyitóképen Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke, fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Player1
2023. július 02. 14:45
Hadházi identitása ORBÁN. Ha ORBÁN nem lenne, Hadházi kiüresedne...
KBA98
2023. július 02. 13:31
Nem tudom, hogy milyen állatokkal találkozik mostanában, de nincs is ideje a szakmájával foglalkozni, mert a hamis eskü letétele után beült a parlamentbe kb. 5 percere, csakhogy a jó kis fizut megkapja. Nem tudni kinek a pénzéből röpköd és kutakodik mások pénze után. De a szívlapát és a börtön már nagyon kell neki!
amca
2023. július 01. 23:52
Te meg maradsz idióta,szaharházy,kretén.
nyugalom
2023. július 01. 15:56
Mit es nogyan, kitől lop a Fidesz? Elarulna? Reszletesen vagy feljelentjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!