Undorító relativizálásba fogott a balos média az iskolai lövöldözés kapcsán

2023. március 31. 09:16

Beszéljünk erről a szörnyű, tragikus, undorító esetről őszintén, mert megérdemli a figyelmet.

2023. március 31. 09:16
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Nem csak önnön borzalmánál fogva, de azért is, mert a nyugati világ kétszínű, mindent relativizáló és bármilyen történést önös logikával értelmező természetére is ráirányítja a figyelmet.

Sokan olvashatták-láthatták, hogy az Egyesült Államokban, Nashville városában újabb iskolai lövöldözés történt. Az is megérne egy külön összegzést, hogy vajon miért vált az USA az ilyen jellegű bűncselekmények hazájává, mert gyakorlatilag ott tartunk, hogy ha évente nincs 1-2 alkalommal egy iskolai lövöldözés — amely immáron külön kategória is lett a kriminológiában, sajátos elkövetési módozatokkal —, akkor már azt mondhatjuk, sokkal rosszabb is lehetett volna. Igen, ez a szomorú igazság. És bár meggyőződésem, hogy ehhez nincs köze az Európából nézve felfoghatatlanul szabad fegyverviselési szabályoknak — én idehaza is sokkal lazábbra venném ezen a téren a törvényi szigort —, hiszen kimutatható, hogy a jogszerűen tartott fegyverek elsöprő részét jogszerűen használják, az emberek valóban képesek vele magukat megvédeni. Ennek köszönhetően országos szinten csökkent a nők ellen elkövetett erőszakok száma és önmagában a fegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények is visszaesőben vannak.

Aki bűnt akar elkövetni, az megtalálja a módját annak, hogy azt megtegye, nem a normakövető állampolgárok felé kell jogkorlátozással élni.

No, de ez egészen más téma. Az sajnos tény és való, hogy az USA sokkalta erőszakosabb hely, mint Európa.”

Nyitókép: Metropolitan Nashville Police Department / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mondeos
2023. március 31. 17:10
Ha ezt egy nyilvánvalóan jobboldali, republikánus, heteró csinálta volna, akkor most azt hallanánk, hogy ide vezet a jobboldal uszító, gyűlöletkeltő propagandája. Szó sem lenne semmiféle zavarodott meg beteg elméről.
II.baljoska61
2023. március 31. 14:09
Trombitás megint hazudik. Nem is tudta alátámasztani semmivel a relativizálást...
FeketeFehér
2023. március 31. 13:38
Trombitás mostanában elég sok ökörséget bírt leírni, de ez most megint kimagaslóan ostoba lett.
Reszelő Aladár
2023. március 31. 13:04
A egész fegyverviselési szarságuk onnan ered, amikor még az állam képtelen volt az erőszakszervezetei útján gyakorolni az erőszak monopóliumát, azaz képtelen volt megvédeni a saját polgárait. Sőt a progesszív alkotmányukba is belerakták, hogy a zsarnokot akár fegyverrel is el lehet kergetni (próbálná meg bárki). Ironikus, hogy a másik vállalásuk, miszerint bárki dollárját aranyja válták, sokkal hamarabb bukott meg. Nálunk nincsenek fegyverek, ami leginkább azért jó, mert közepes konfliktusban sem bukkannak fel, ergó sokkal kevesebb ilyen végződik tragédiával. Ha valaki rabolni megy (ami súlyos bűncselekmény), de benne van a pakliban, hogy ott fegyverrel várják, akkor nála is lesz. Konfrontációnál elsül és valaki megsérül/meghal. Utólag rekonstruálva alighanem egyik sem akart sem ölni sem meghalni. Ezért jó a dolog úgy, ahogy van és talán a világ sem a felfegyverzés irányába halad, kivéve Ukrajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!