Danse macabre

2023. február 03. 12:40

Az USA ajánlata Oroszországnak nem a legnagyobb fokú optimizmus jele.

2023. február 03. 12:40
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A Fehér Ház helyettes szóvívője úgy reagált a hírre, hogy a Newsweek által közölt adatok »nem pontosak«.

Ez azt is jelentheti, hogy az ukrán területnek nem a 20%-át ajánlotta fel az USA Oroszországnak, hanem csak 19%-ot.

Akár így, akár úgy nem a legnagyobb fokú optimizmus jele.

Tegnap megnéztem egy interjút az egyik legnevesebb nyugati elemzővel. A nevét inkább nem írom le, mert nemsokára egy panelben fogunk együtt szerepelni.

Szomorú volt látni ahogy verbálisan gumiemberkedik és mindent megtesz, hogy nem mondja ki azt ami a Lajtától nyugatra kimondhatatlan.”

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kRoKoDiLaGyú
2023. február 04. 13:05
Lehetett ez egy olyan ajánlat is, hogy vagy elfogadja most a 20%-ot, és leáll, vagy harcolnak tovább, de akkor az usa tevőlegesen is beszáll.. Ki tudja?
Zoltán21
2023. február 03. 17:56
Szegény Ukránokat csak sajnálni tudom, azt hiszik honvédő háborúért adják az életüket, azt is hiszik, hogy a demokráciáért harcolnak, és azt is elhitették velük, hogy nyerni fognak. Sajnos Ukrajna mint nemzetközi szinten elfogadott ország nem is létezett. Aki oda a demokráciát exportálja légi úton az már régóta nem demokratikus állam, és legvégül Ukrajna a győzelmével is csak vesztes lenne. Kár volt Európának hasbadöfnie magát az USA-tól kapott aranykarddal.
Zoltán21
2023. február 03. 17:53
Szegény Ukránokat csak sajnálni tudom, azt hiszik honvédő háborúért adják az életüket, azt is hiszik, hogy a demokráciára harcolnak, és azt is elhitették velük, hogy nyerni fognak. Sajnos Ukrajna mint nemzetközi szinten elfogadott ország nem is létezett. Aki oda a demokráciát exportálja légi úton az már régóta nem demokratikus állam, és legvégül Ukrajna a győzelmével is csak vesztes les lenne. Kár volt Európának hasbadöfnie magát az USA-tól kapott aranykarddal.
Palatin
2023. február 03. 16:29
Egy orosz, ha Ukrajnába megy, hazamegy a történelmi hazájába. Ukrajna egy elég "érdekes" ország. Ahogy a Biblia szerint Isten a férfi bordáiból alkotta a nöt, úgy kelt életre Oroszország/Szovjetunió bordáiból Ukrajna is. Nézzük csak a térképet: https://www.valaszonline.hu/wp-content/uploads/2022/03/274179815_130934049489271_7958388682380502613_n-1.jpg Az egész ország "ajándékokból" tevödik össze, a magyar "ajándékot" a Kárpátalját is beleértve. Ha valaki ismeri Oroszország és Ukrajna történetét, beleértve a 2. világháború történetét is, az nem csodálkozik azon, hogy ez a háború kitört, mert ennek egyszer ki kellett törnie. Hogy a világháború alatt, kezdetben a németek orosz földön olyan gyorsan elöre törtek, annak egyik oka az volt, hogy az ukránok együttmüködtek a nácikkal. A szovjet gyözelem elsösorban az oroszoknak köszönhetö. Minthogy a szovjetek célja természetesen az volt, hogy a németek ne tudják öket mégegyszer megtámadni, le akarták öket területileg is gyengíteni. De mivel nem voltak határosak Németországgal, Lengyelországot 3-400 km-el nyugatra tolták, több mint két Magyarországnyi lengyel terület került a Szovjetunióhoz, amit a lengyelek nagyjából nyugaton Németországból megkaptak. Tehát ezek a lengyel területek kvázi szovjet, de nem ukrán, hadizsákmánynak tekintendök. Sztálin, - aki, mint Chruscsov is, azt hitte, hogy a Szovjetunió örökéletü lesz, nem tudta, kik jönnek utána -, a Lengyelországból elcsatolt területek nagy részét Ukrajnának ajándékozta, akik a háború vége felé már eléggé hösiesen harcoltak, (amikor már az ukrán nácikat kiiktattát, az ellentámadás lendületbe jött, azelött sumákoltak). Tehát ma Uktajna tulajdonképpen bitorolja a szovjet hadizsákmányt. Moszkvának nyilván ez sem tetszik. Ukrajna a közösen elejtett zsákmánnyal meg akart lépni. Miután Ukrajna önálló lett, az USA rögtön kapcsolt, hogy végre itt az alkalom, hogy az oroszokkal leszámoljanak. A német újraegyesítéssel úgy látták, hogy a Szovjetunió/Oroszország elég "gyenge" (6500 atomtöltettel, bruhahaha...) ahhoz, hogy egy cseles húzással harapófogóba foghatják. Bár a jámbor, hiszékeny Gorbacsovnak megigérték, hogy a Nato nem fog keletre terjeszkedni, de ez csak szándékos beetetés volt. Bár a németek és franciák kezdetben ellene voltak az oroszok nyilt provokálásának, de aztán beadták a derekukat. Ukrajna felvételét a Natoba viszont még Merkel is hevesen ellenezte, de az USA nem engedett. Ez az oroszoknak egy sötétvörös vonal volt. Az USA elkezdett beköltözni Ukrajnába olyannyira, hogy már csak az atomfegyverek hiányoztak onnan, Moszkvára irányítva, attól 400 Km-re. No ekkor szakadt el Putyin cérnája. Aki ezen csodálkozik, az tényleg nagyon zöldfülü. Azt is tudni kell, hogy az oroszok, ha szorítóba kerülnek, nem majréznak sokat, bevetik az atomfegyvereiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!