Német lap: Orbán Viktor még mindig a szankciók útjában áll

2023. február 07. 08:22

A Handelsblatt szerzője az újabb uniós szankciós csomaggal kapcsolatban kritizálta a magyar miniszterelnököt.

2023. február 07. 08:22
null

A Handelsblatt nyomtatott formájában jelent meg Mathias Brüggmann véleménycikke, aki a tizedik szankciós csomagról fogalmazta meg álláspontját. Jelenleg csak az uránium, a fűtőelemek és a nukleáris technológia importja lehetséges akadálytalanul Oroszország irányából, míg az olaj, a gáz és a szén importja szankciók alatt áll. 

Ez hamarosan megváltozik: Az EU a tizedik Oroszország elleni szankciócsomagját készíti elő, és ezúttal kifejezetten az ország nagyhatalmú nukleáris ipara elleni szankciókat is tartalmazhat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap jelentette be, hogy szankciókat vezetnek be az orosz nukleáris ipar ellen és egyben felszólította a nyugati országokat, hogy az orosz gazdaságnak ezt a fontos ágazatát is vegye célba.

– írja Brüggmann, aki szerint a magyar kormányfő „közismerten közel áll Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, és energiapolitikája szorosan összefonódik Oroszországéval”. A Handelsblatt-ban megjelent cikk megemlíti, hogy Konsztantyin Batoskij, a Roszatom Ukrajnába menekült volt alkalmazottja szerint többször előfordult korrupciós eset, például a Roszatom dél-afrikai vagy magyarországi üzletei során, ahol egy orosz maffiafőnök ült a tárgyalóasztalnál.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 07. 14:41
A vétótlan köpcös geci gyáva, rabláncon tartott csicska. Bármit megszavazott eddig: jönnek az orosz olajtermékek EU-s ársapkái. Nesze bazdmeg nemzeti inzultáció! Nesze bazdmeg 97%! A sok agyhalott nernyik balfasz pedig ámulva bámul ki a buta fejéből, hogy a vétótlan köpcös geci megint csak mást tesz, mint amit hazudik. Jön a 10. szankciós csomag és a hoholok soron kívüli eu. csatlakozása is - a vétótlan köpcös geci által megszavazva - nernyik balfaszok! Zabáljátok!
fatman
2023. február 07. 14:36
a háború elején volt egy megállapodás, h a szankciók nem fogják érinteni az energiaszektort... akkor ki hazudik??? faszjankók!
Osztap Bender
2023. február 07. 11:20
Német lap: Orbán Viktor még mindig a szankciók útjában áll Bizony, bizony liberálisok, szexisták, buzik, genderőrültek, "soros" és zsidó aktivisták, a böszme csapat és a többi hazátlan bitang! Ebben a "még mindig útjában állásban" viszont támogatják a magyar emberek a miniszterelnököt, még akkor is, ha sok mindenben nem értek egyet vele.
airmax
2023. február 07. 11:00
Most akkor el kéne dönteni, hogy a libsi narratívák közül melyik a használatos...? - A; Orbán minden szankciót megszavazott. - B; Orbán útjában áll a szankcióknak. A kettő együtt nem megy... Illetve a libsi hangadók szavahihetőségét erősen kérdőjelezi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!