Sárosi Péter rég nem lesz, mikor katolikus egyház még igen

2023. január 05. 11:11

Sárosi életéből érezhetően pont a keresztény irgalom és kegyelem hiányzik, ezért ilyen nyomorult szegény.

2023. január 05. 11:11
Szilvay Gergely
Facebook

„Sárosi Péter, a szétesett agyú, dogmatikus szélsőbalos droglobbista inkvizítor még nem volt, mikor az egyház már majd' kétezer éve létezett, és már rég nem lesz, mikor az egyház még állni fog. Szarul telhetett a szilvesztere, hogy egy általa utált, vele ellentétben jelentős személyiségről volt kénytelen írni rögtön január elsejére. Időnként elgondolkodom, nem túl engedékeny-e mostanában (Benedek alatt is) az ún. inkvizíció (azaz a Hittani Kongregáció), de hát úgyis csak az egyház tagjai felett van joghatósága. Sárosi életéből érezhetően pont a keresztény irgalom és kegyelem hiányzik, ezért ilyen nyomorult szegény.”

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2023. január 07. 07:08
Sárosi az Elte doktori hallgatója és az addiktológia kutatócsoportjának a tagja Ennyit az Eltéről.
Nyugati Ádám
2023. január 05. 17:55
A kommentemben az első mondatban a -keresztényellenességben- szó helyesen -kereszténységgel- Elnézést.
Nyugati Ádám
2023. január 05. 17:50
A baloldali liberálisoknak az a baja a keresztényellenességgel, hogy a tanítás korlátokat szab és kötelezettségeket ír elő. Kimondja azt, hogy melyek a jó és melyek a rossz cselekedetek.Nem ismeri el a korlátlan szabadságot és meghatározza, hogy mely cselekedeteknek mikor van a rendelt ideje. A tanítás tehát világos. A tanítók között azonban előfordulnak torzult személyiségek ugyan úgy, mint bármelyik emberekkel bánó szervezetben. A tanítók köre tág. Ide tartoznak az összes olyan foglalkozások gyakorlói, amelyek alapvető része az emberekkel való bánás. Ilyen tanítók a bölcsődei, óvodai dolgozók, az összes tanár az elsőtől a diplomáig, a sportolók és edzőik, a beosztottakat minősítő munkahelyi vezetők, rendőri, katonai kiképzők, rendezők és színészek, stb. és sorolhatnám tucatszámra az oktató és oktatott, a főnök és a beosztott közötti befolyásolással visszaélő viszonyokat, amelyek minden közösségben, így az egyházi közösségekben is előfordulhatnak és elő is fordulnak nap mint nap. Az persze mindég elfelejtődik, hogy a liberális és a kommunista rendszerekben az ilyen esetek nagyságrendekkel nagyobb arányokban fordulnak elő, mint a fegyelmezettebb és szabályozottabb szervezetekben. Alsós kiskamaszként az 50-es években fővárosi beutaltként egy kommunista vezetésű állami gyermekotthonba kerültem, így pontosan tudom, hogy ott mi ment a gyöngébb jellemű és fizikumú gyermekekkel.
syphax
2023. január 05. 16:54
Nem szabad "belemenni" az itteni balliberális hozzászólók GONDOLATI POSVÁNYÁBA ÉS ALJAS MOCSOKNYELVEZETÉBE! EZ AZ Ő VILÁGUK, HAGYJUK MEG NEKIK! DAGONYÁZZANAK CSAK A SZENNYBEN EGYMÁS KÖZÖTT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!