Politizáló tüntetők

2023. január 01. 11:25

Eleinte szomorúan néztem az úgynevezett pedagógussztrájkot. Ez a szomorúság azonban igen hamar átcsapott dühbe.

2023. január 01. 11:25
null
Molnár Judit
Magyar Nemzet

„Eleinte szomorúan néztem az úgynevezett pedagógussztrájkot. Ez a szomorúság azonban igen hamar átcsapott először dühbe, majd hamarosan felháborodásba. Felsőoktatásban részt vevő oktatóként megpróbáltam megérteni a lázadókat és beleélni magam a középiskolai kollégák lelkivilágába. Először az döbbentett meg, mennyire ápolatlanok voltak egyesek a szervezők közül. Aztán kifejezetten szégyellni kezdtem magam, amikor azt láttam, ezek a tanárok hagyják, hogy a gyerekek szájából trágárságok hangozzanak el. Ekkor már messze voltam attól, hogy megpróbáljam szimpátiával követni az eseményeket.

Nem szeretném részletesen megismételni azokat a véleményeket, amelyekkel a társadalom jó része reagált: közönségesek, felhasználják a gyerekeket politikai szerepvállalásra, kihasználva azt, hogy minden gyerek örül, ha lóghat; bedőlnek, sőt végrehajtják azt, amit bizonyos pártok és csoportosulások akarnak tőlük, amikor rájuk telepednek; megtagadják a munkavégzést; jogosan követelnek magasabb bért stb. Inkább néhány olyan jelenséget szeretnék felhozni, amelyeket hónapok, sőt évek óta megtapasztaltam szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt.

(...)

Ami pedig a középiskolákat illeti: sokan vagyunk, akik aggódunk például az érettségi előtt állók miatt: ki adja meg vagy adja vissza a gyerekeknek a felkészülés lehetőségét és a tanuláshoz való jogukat?

Ez a pálya hivatás, amit a lelkiismeretlenség, netán a szabadosság nem veszélyeztethet. És pont ezért nem szabad felvonulásokra, transzparensek mutogatására vagy éppen ülősztrájkra buzdítani a gyerekeket, akik épp ebben az életkorban a legbefolyásolhatóbbak, és nem látják a mögöttes szándékot, csak a jó bulik lehetőségét.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 02. 15:54
Mennyivel jobban fizet a neres talpnyalás,ugye,Jucus..
istvanpeter
2023. január 02. 08:58
De csak néhány száz csökevényes bolsevik terrorista csinálja a felfordulást, akik az összes pedagógus létszámnak még a félszázalékát sem teszik ki. Viszont a kiskorúak bevonása a törvénytelenségekbe akár súlyos bűncselekménynek is minősülhet, amiért büntetés jár.
Figyel Castro
2023. január 01. 23:18
Az ápolatlanságról Konok Péter szutyokrakás ad példát hetente az atv-ben.
syphax
2023. január 01. 19:17
"Műtanerők" affektativ, bunkó brancsa tüntetetők hada, akiknek "BÜDÖS DÓGOZNI", ELLENBEN AZ UTCÁN RANDALIROZNI tetszetős politikai tevékenység a kultúrkormányzat b..ogatása artikulációival. Ez köll nekik, nem a tanitás meg a tanulás mer' az kész macera....Ki köll vágni az ilyeneket a a munkaerők versenyszférájának piacára oszt' ott erősködhetnek meg orditozhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!