Brüsszeli konzultációtagadás

2023. január 30. 19:10

Micsoda világraszóló, kirobbanó győzelem!

2023. január 30. 19:10
null
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Hogy mindezt az uniós kommunikációs zűrzavart tovább szemléltessük: a magasságos Európai Bizottság, még Juncker padisah idejében arról írt ki 2018-ban uniós online konzultációt július 4. és augusztus 16. között, hogy maradjon vagy megszűnjön az EU államai­ban a nyári időszámítás. Az eredmény: a válaszadók 84 százaléka az eltörlés mellett voksolt. Az csak apró, ám az unióra jellemző szépséghiba, hogy azóta sem szereztek érvényt a nép akaratának, hisz mindmáig megvan az óraátállítás.

Témánk szempontjából az a figyelemre méltó, hogy a 450 milliós Európai Unióból mindössze 4,6 millióan vettek rajta részt, ha egyáltalán voltak ennyien, mivel online konzultáció volt, vagyis nem lehetett ellenőrizni, ki és hányszor szavazott.Tehát kéretik megfogódzkodni: az európaiak mintegy 1,1 százalékát mozgósította. Brüsszel mégis hatalmas sikertörténetként ünnepeltette magát, és a demokrácia kiteljesedéseként könyvelte el a soványka eredményt.

Hát ha az siker volt, akkor milyen nagyszerű eredmény, hogy a mi nemzeti konzultációnkon egyetlen tagállamban harmadannyian vettek részt, mint egy egész unióra vonatkozó konzultáción 28 tagállamból? Micsoda világraszóló, kirobbanó győzelem!

Semmi sem gátolja meg ezek után sem Brüsszelt, sem pedig magyarországi lerakatait, a hazai baloldalt, hogy kalapot emeljenek a magyar nép minden uniós tagállamot lepipáló teljesítménye előtt. Annál is inkább megtehetik, és módosíthatnak a brüsszeli lúzerirányon, ­miután a magyar nép nagy többsége főként amiatt utasítja el a szankciókat, mert nem Oroszországot, hanem az európaiakat sújtják. Úgy tűnik, ezzel a háborúpárti baloldal is tisztában van, hisz a szankciók hatékonyságának a puszta szajkózásán kívül soha egyetlen érvet sem tudnak felhozni mellettük.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2023. január 31. 13:18
A Kádár rendszerben legalább 99%-os részvétel mellett minimum 99,5%-ot kaptak a Hazafias Népfront jelöltjei. Hasonlítsuk össze a "nemzeti konzultáció eredményével. Szart sem ér az egyik sem, senki sem veszi komolyan
korona.2.0
2023. január 31. 12:17
Azt hiszem, hogy ilyen felállában Brüsszel elveszítette méltóságát, tiszteletét és jogosultságát. Sikerült. Tehát minden szervezet élére, amelyet diszkréten halálra ítélünk, helyezzünk az élére egy nőt. Mert a nők a politikát is női szórakozásként kezelik. Szerintem menjenek vissza a konyhába, ha még ugyan egyáltalán tudnak főzni. Menjenek a körmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz, pletykaklubokba satöbbi. Az Unió teljesen a padlón van.
Doromb13
2023. január 31. 10:45
Ki számolta meg a beérkező szavazatokat? Aztán: a magyar matek: 13%= a magyarok 97%-val. Ez olyan,mint hogy Orbán = Magyarországgal !
pipa89
2023. január 31. 08:10
Nem Ursulát kell meggyőznie Orbán Viktornak, hanem a választottak Tanácsát, az ET-tagokat. Az pedig menni fog, mert ugyan nem akad még egy ekkora felhatalmazású kormány, de sutyiban van még jó néhány vezető, akinek tele van a hócipője a jenki vezetésű Európai Bizottságból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!