A 444 zöldművese tollhegyére tűzte XVI. Benedek hitvédelmi munkásságát

2023. január 05. 09:05

A liberális intoleranciának párja nincsen.

2023. január 05. 09:05
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Facebook

„A 444 könnyen művelt zöldművese tollhegyére tűzte XVI. Benedek hitvédelmi munkásságát. A szövegből két dolog ordít: 1) halvány lila segédfogalma sincs a katolikus hitről, viszont 2) munkál benne a puritánoktól örökölt haladár-liberális hév (segítségül: »inkvizítori« hevület). Néhány gyöngyszemet kiszedek belőle, hogy neked már ne kelljen.

»Ratzinger számos nem csak az egyház, de az állam és a társadalom életét alapvetően meghatározó kérdésben olyan mereven konzervatív álláspontot foglalt el, amit még a párbeszédre való nyitottságát hangsúlyozó látványos, de felszínes gesztusai sem tudtak zárójelbe tenni.«

Fájdalom - az egyház alapvetően egy »konzervatív« (gyk. »megőrző«) intézmény. A mindenféle hülye divatok képviseletére ott vannak nekünk a liberálisok, például a szerző. És vannak nekik is dogmáik, például a »párbeszédre való nyitottság", mintha ez önmagában erény lenne.

»Eddig sem volt titok, hogy a hazai katolikus egyház vezetőihez sokkal közelebb állt a Ratzinger képviselte konzervatív, reformellenes irány, mint Ferenc pápa világ felé forduló, az egyház köldöknéző attitűdjével szemben kritikus szemlélete. Erdő Péter érsek szerint egyenesen korunk legnagyobb katolikus teológusa távozott. Orbán Viktor pedig hangsúlyozta, hogy Ratzingernek a hitről, a család szentségéről és a közös keresztény gyökereink védelméről vallott nézetei erősen befolyásolták nézeteit.«

A rossz hír az, hogy a liberális teológiával (=muciológia) szembeni »szentségtöréseket« Ferenc pápa is elkövette, azóta nem is annyira rajongják a haladárok. De csak sorjában.

(...)

A katolicizmus tekintélyelvű és hierarchikus. Van ezer más irányzat, amelyik »demokratikus«, meg miegymás. (És ott vannak a liberális demokraták is, bár dogmáik nekik is vannak, tekintélyeik meg pláne, ahhoz képest a katolikus tekintély kutyafüle.)

A liberális intoleranciának párja nincsen: egyszerűen képtelenek elfogadni, hogy van olyan intézmény, szellem, gondolkodás a világban, amelyik nem alkalmazkodik hézagmentesen az ő dogmáikhoz. Ha annak idején a progresszívek irányították volna az inkvizíciót, biztosan mindenkit kivégeznek.”

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2023. január 06. 14:12
Kiről beszélsz ? Kit nevezel te "pedofil cselédnek" ? P.S.: "Kussolni" lehet , hogy te szoktál és a hozzád közel állok ,én maximum hallgatni szoktam.
néhai Ch.Pilot
2023. január 06. 05:01
A 444 sátánista médium. Munkatársai sátánista propagandisták. Mit vársz tőlük, Gábor?
Aerion
2023. január 05. 19:27
A liberális intoleranciának párja nincsen --------------------- Hogy nincs párja? Gábor, már hogyne lenne. Két levágott fej.
kulalak
2023. január 05. 18:11
Csak Pajor Tamás klasszikusát idézve: Azonban a ma náthaszerűen terjedő nihilista gúny atmoszférájában könnyű prédát leső, középszerű és negyedművelt trollocskák kapásból felbátorodtak ... A beszűkült tudatállapottól megvezetett gőgös írnokok a nagy egyéniséghajszában pont az eredetiségre képtelenek, ellenben ötlettelenül szajkózzák az egymástól ellesett kultúrvonalat, és két füves cigi között úgy pötyögik be azt az egy-kétezer karaktert, hogy abból jobban üvölt az igazodási kényszer, mint a Népszabadság 1972-es vezércikkéből, csak picit tudatmódosított stíluselemekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!