Greta a szénbányában: ez a baj a szélsőséges klímavédőkkel

2023. január 17. 13:51

Az úgynevezett Energiewende (energetikai átállás) katasztrófához vezetett.

2023. január 17. 13:51
null
Seres László
Seres László
az individualista

„A zöld mozgalom jogosultságtudata megdöbbentő, és nem csak a hétköznapi emberek iránti közönye miatt. Németország minden más európai országnál többet tett a zöld aktivisták szeszélyeinek kielégítése érdekében. Már jóval több mint 500 milliárd eurót költött a megújuló energiára való átállásra. És még a zöldek azon követelésének is eleget tett, hogy fokozatosan állítsák le a németországi atomerőműveket, annak ellenére, hogy az atomenergiának nincs szénlábnyoma.

Az úgynevezett Energiewende (energetikai átállás) katasztrófához vezetett. Még mielőtt az ukrajnai invázió felfedte volna Németország veszélyes függőségét az orosz gáztól, az energetikai átállás felhajtotta az árakat, miközben ténylegesen alig csökkentette a szén-dioxid-kibocsátást. A burzsoá zöldek még mindig nem számoltak el ezzel a kudarccal. Mégis folyamatosan jönnek a követeléseik.

Azon ritka alkalmakkor, amikor a zöldek egyáltalán elismerik az energiaválságot, azt csupán lehetőségnek tekintik arra, hogy az energiafelhasználás további csökkentését szorgalmazzák. A kialakult megélhetési válságot lényegében egy szigorúbb jövő főpróbájaként kezelik.

»Így néz ki a néphatalom… így néz ki a demokrácia’ – mondta Greta a követőinek Lützerathban. Ennél nagyobbat aligha tévedhetne. Sokkal inkább tűnnek ezek a tüntetések a magát mindenre feljogosítottnak érző felső-középosztály dühkitörésének, amely azt hiszi, hogy a tömegek életére nehézségeket, megszorításokat és korlátozásokat kényszeríthet. Itt az ideje, hogy szembeszálljunk az arroganciájukkal.«”

***

 

Nyitókép: FEDERICO GAMBARINI / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2023. január 17. 22:28
Édes Jézus, gyere le! A hülyék átvették a parancsnoki hidat!
simonvitéz
2023. január 17. 20:23
Na und? Miért, a kommunizmus nem vezetett katasztrófához? Az ifjú titánok kellőképpen fel lettek heccelve ahhoz, hogy ne érdekelje őket semmi.
Szabó Tamás
2023. január 17. 18:02
Talán amíg a nyugat nem gyógyul ki beteges demokráció-értelmezéséből, addig azok az emberek, akik elég buták/erőszakosak hozzá, vezető szerepre törnek. A baj akkor tetőzik, ha őket idegen érdekek szponzorálni/irányítani kezdik. Erre tömegek fognak rádöbbenni nyugaton is. https://www.welt.de/debatte/kommentare/plus243262957/Ulf-Poschardt-zu-Luetzerath-Gruene-Ernte-nach-Schlacht-von-Luetzegrad.html https://www.welt.de/kultur/literarischewelt/plus243232225/Luetzerath-Diese-zehn-Buecher-sind-die-Anleitungen-der-Aktivisten.html Az első cikkben arról olvasni, hogy a szénbánya "színházában" az aktivistától a rendőrfőnökig mindenki zöld... A másikban arról, hogyan készítenek fel (akár robbantásos..) szabotázsakciókra zöld aktivistákat csinos kis füzetekben..
balbako_
2023. január 17. 16:16
Már Thunberg elvtársnő sem jó elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!