Az Integritás Hatóság vezetője botrányos interjút adott

2023. január 17. 14:26

Ki meri mondani, hogy nem az Orbán-rendszer korrupt, hanem az emberek, Magyarországon nem nagyobb a korrupció, mint máshol.

2023. január 17. 14:26
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„»Elnézést, Virág elvtárs, ez már az ítélet«. Kb. így lehet összefoglalni az új »korrupcióellenes« hivatal, az Integritás Hatóság vezetőjének botrányos interjúját. A hivatal még alig kezdte meg a munkáját, de Bíró Ferenc már az eddigi tapasztalatai alapján ki meri mondani, hogy NEM AZ ORBÁN RENDSZER A KORRUPT, HANEM AZ EMBEREK, MAGYARORSZÁGON NEM NAGYOBB A KORRUPCIÓ, MINT MÁSHOL, és hogy jó viszonyra törekszenek a többi »korrupcióelkenes szervezettel«.

1) Ez a jóember, ha kicsit is tájékozódott volna az elmúlt években, olvasott volna a propagandán kívül újságot, és/vagy nem lenne elfogult a kormány irányában, akkor nem mondana ilyet. Úgy is fogalmazhatok, hogy aki ilyet mond, az vagy nem ismeri pl. az

Elios-ügy, az Öveges-ügy vagy a Híd a munka világába program részleteit,

vagy szándékosan elfelejtkezik róla. Ha egyetlen más korrupciós ügy részleteiről sem hallott volna, csak ezekről, akkor sem mondhatná, hogy nálunk nincsen rendszerszintű korrupció.

2) Ezt a jóembert úgy nevezte ki a »nagyon független« Novák Katalin a »nagyon független« kiválasztási eljárás után, hogy a pályázat beadása előtt nem volt ismert a pontrendszer, ami alapján kiválasztották a nyertest. Először megvárták, amíg beérkeznek a pályázatok, AZTÁN találták ki, hogy melyik kritériumra, mennyi pontot adnak. Az interjú bebizonyítja, hogy

a pontozást megalkotó »nagyon független« Számvevőszék munkájával elégedett lehet Orbán.

3) Ennek a jóembernek kellene pótolnia az EU Ügyészséghez csatlakozást. A Bloomberg interjúja egy újabb bizonyíték arra, hogy ha az EU Ügyészséghez csatlakozás nélkül ad egy eurocentet is az EU, akkor az ezt finanszírozó nyugati adófizetők a világ balekjai.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. január 18. 23:56
Ha az elmúlt 12 évben ellopott pénzeket összeadjuk, nem tenné ki a Demszky féle metro síbolás összegét. A többiről ne is beszéljünk. Szerinted miért van több "baloldali" milliárdos, mint NER milliárdos? Úgy, hogy először a saját portádon söprögessél.
sgyuri
2023. január 18. 13:58
Valóban az emberek korruptok. Amikor a más célra igényelt TAO támogatásból nem az épül amire pályáztak, az valóban egyes emberek korruptsága. Ellenben ha a NAV ezután azt mondja, hogy semmi törvénytelenség nem történt az a rendszer korruptsága. Az MLS TAO támogatás igénylési feltételeiben nem szerepel a fenőtt barát wellness szálóda mint megjelölhető tárgya az igénylésnek. https://tao-palyazatok.mlsz.hu/a-tao-palyaztatasrol 1-es számú törvénytelenség : itt nem arra költötték a közpénzt amire igényelték. 2-es számú törvénytelenség : Amire költötték arra nem is igényelhették volna. Miközben e gyengébbek számára közlöm, hogy a felnőt barát szálloda annyit tesz, hogy csak gyerek nélkül vehető igénybe. tehát a kurvára családbarát kormány nyaloncai nem csak lopnak, de a családbarátság is hiányzik belőlük.
bölcsbagoly
2023. január 18. 07:26
Az ellenzék és a nyugati haladárok nem képesek felfogni - de nem is akarják! - hogy a korrupcióhoz mindig két fél szükséges: a korrumpálható és a korrumpáló! Pláne ha ezt lobbizásnak álcázzák! Az alkudozás, az üzletkötés nem korrupció, ahogy a baksis és a hálapénz sem az, ha nincs előre adva/kérve! A hazai moslékosok soha sem tudják bizonyítani a vádjaikat, legfeljebb rátelepszenek a rendőrség által feltárt esetekre.
zoles
2023. január 17. 21:46
A legnagyobb korrupt gazemberek ti vagytok Hullaházi! Mennyit loptatok már el az unokatesóddal a Soros adományokból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!