Die Zeit: Az EU lépjen fel Szerbia ellen!

2023. január 05. 15:15

A német lap véleménycikkben írt arról, hogy a szerb elnök csak a nyomásgyakorlásból ért.

2023. január 05. 15:15
null

Részletesem foglalkozik a Die Zeit a szerbiai helyzettel, a német lap szerint az Európai Unió tétlenül nézte sokáig, hogy Aleksandar Vucic veszélyezteti a Nyugat-Balkán stabilitását, azonban Brüsszelnek most már cselekednie kell.

Az Ulrich Ladurner által jegyzett cikk górcső alá vette a tavaly év végi szerb-koszovói konfliktust és azt írta, csak idő kérdése, hogy újra fokozódjon a két ország közötti ellentét. 

– írta Ladurner, aki szerit Brüsszel nem veszi figyelembe, ki irányítja Szerbiát, mindenáron jó viszonyt akar ápolni a térség vezetőivel. 

Az újságíró szerint Aleksandar Vucic „bedarálja a szerb jogállamot”, gyengíti a civileket és partvonalra szorítja politikai ellenfeleit. Felrótta a szerb elnöknek azt is, hogy nem támogatja teljesen az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciókat. Ladurner szerint véget kell vetni annak, hogy Vucic tudatosan kárt okoz a térségnek, saját állampolgárainak és mint hivatalos tagjelölt, az egész Európai Uniónak. 

– szögezte le.

A német lap újságírója szerint, amennyiben nem hajlandó Vucic tárgyalni a koszovói vezetéssel, jegelni kell Belgrád felvételi státuszát és 

– közölte Ladurner, aki szerint csak így van esélye Szerbiának csatlakozni az unióhoz. 

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 06. 09:11
agresszor az eu! azt hiszi diktátummal minden elérhető! hitler sztálin után ők a legnagyobb zsarnokok!
kolozsv
2023. január 06. 08:52
Ulrich Ladurner, a nemzetközi zsidó. Ezeknek az az új vallásuk, hogy mindenkit, aki a nemzete érekében tesz és él, fikázni kell.
Házam Hazája
2023. január 05. 23:45
Migránsvonat a horvát határig, magyar-horvát határ ellenőriz. Migrante menni Slovenia.
Korrupt Kornél
2023. január 05. 22:22
Hogy van ez? Koszovó kiválhatott Szerbiából a nyugat támogatásával? Az orosz területek nem válhatnak ki a tömeggyilkos ukitól? Vagy Kárpátalja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!