Zsiga Katalint, a roma rendőrnőt elmegyógyintézetbe akarják záratni

2022. december 04. 11:10

Nem hagyhatjuk, hogy így némítsanak el és állítsanak félre nőket!

2022. december 04. 11:10
null
Antoni Rita
Antoni Rita
Facebook

„Zsiga Katalint – a roma rendőrnőt, akit állítása szerint a kollégái bedrogoznak, megerőszakoltak, majd a történteket felvették videóra - miután több kihallgatáson rosszul lett, mert nem hittek neki, most már elmegyógyintézetbe akarják záratni! Nem hagyhatjuk, hogy így némítsanak el és állítsanak félre nőket, csak mert beszélnek az őket ért erőszakról vagy zaklatásról, és PTSD tüneteket mutatnak.

Megingathatatlanul biztos vagyok benne, hogy (noha a tudatmódosító szer miatt a történtek nehezen rekonstruálhatók) Katalin állításainak valamilyen alapja van. Különben nem viselték volna meg ennyire a történtek, és főleg nem tartana ki ennyi időn át ilyen agresszív ellenszélben az igaza mellett. A megoldás nem a zárt osztály, hanem az igazság!!!! De még ha a rendszer összezár is, és a történteknek nem lesz következménye (többek közt mert akik állítólag látták a videót, utólag ezt tagadták), akkor is a minimum, hogy legalább hagyják Katalint a továbbiakban nyugodtan élni, hogy legyen esélye valamilyen úton módon feldolgozni a történteket és új életet kezdeni.

December 5-én hétfőn 13 órára idézték be az 1024 Fő utca 70-78 alatti épület egy tárgyalójába. Bekísérni nincs lehetőségünk, de az épület előtt én ott leszek, hogy ilyen formában biztosítsam a támogatásomról Katalint. Tudom, hogy nem leszünk sokan, és tudom, hogy olyanok is lebeszélnének erről (kár a gőzért), akik egyébként támogatják a tevékenységemet – de ha kell, én egyedül is ott leszek. Ki tart velem?”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. december 05. 21:04
"Zsanett ügye, szerintem mélyebb dolog, mint amilyennek első látásra tűnik." Nagyon egyetértünk. Egyszer régen egy másik fórumon le is írtam ezt részletesen. https://konteo.blogrepublik.eu/2012/07/10/a-zsanett-ugy/#comment-link-22835
Ödenburger
2022. december 05. 16:23
Valamikor réges-régen volt egy Zsanett nevű lány. Kiállt ország-világ elé azzal, hogy rendőrök megerőszakolták. A mostani esettől az övé abban különbözött, hogy - nem volt önellentmondásos a története (ld. Bagdy Emőke szakvéleményét), - bár állításait alátámasztó bizonyíték nem került elő, de azt cáfoló sem. Ezzel együtt nem emlékszem, hogy a hivatásos jogvédők tolongtak volna az érdekében. Talán azért mert nem volt cigány (ja, a legfontosabb különbség!). Számomra Antoniék (ezért is) hiteltelenek.
pipa89
2022. december 05. 12:51
Leválasztandó a témáról az LMBTQ! Ha összezárnak az érintettek, veszett fejsze nyele, sajnos! Ebben a szituban a pro és kontra is lehetséges: a nő bosszúja és a férfiak kifordított pszichózisa is!
Szőke Ciklon
2022. december 05. 10:31
Teljes súllyal esik latba, ha ez a nő megingathatatlanul biztos abban az erőszakban. Nincs olyan bíróság, amelyik ezt a bizonyítékot ne fogadná el, különösen, ha az "áldozat" nő, cigány esetleg zsidó, esetleg meleg, vagy ha egyik se, de többször részt vett a Pride-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!