Perintfalvi egykor katolikus teológus volt, de azóta sok elgurult gyógyszer lefolyt a Dunán

2022. december 16. 12:10

Valaki bekóstolja kissé közéletice, erre ő úgy reagál, mintha legalábbis HIMARS-rakétákat hajigáltak volna a frissen mázolt originált grazi oberlippe-jére.

2022. december 16. 12:10
null
Johannes Thezeroth
Facebook

„Perintfalvi egykor katolikus teológus volt, de azóta, sejehaj, (innentől slam poetry) sok elgurult gyógyszer lefolyt a Dunnán, vagy hogy is van ez a mondás rendesen, nade mindegy is, szóval adott ponton köhögni-harákolni kezdett az Úr Jézus a szíve mélyén, sérültet jelentett a szezon közepén meg ilyenek, történt vele valami _nagyon fura_, a Ritával mármint, és ez a fura csak fokozódott - olykor, valljuk be, föl is habzott kicsit, meg hát kibolyhosodott a szélén, biztos ami biztos alapon, úgyhogy már nem volt sem szép, se vonzó, hiszen láttuk, a külsejére nézve nem volt ékes, mostanra meg egészen odáig fajultunk, hogy teljesen konkrétan

alig lehet megkülönböztetni őtet a Balassa utcai vezénylő tábornokoktól.

 

Mert – kérdem én – mennyire normális dolog az vajon, hogy valaki (a Rivafinoli, áldassék a neve!) bekóstolja kissé közéletice, épp csak súrolja a bőrét a kiálló részeknél, ebszjölűtli semmi extra, erre ő úgy reagál, mintha legalábbis HIMARS-rakétákat hajigáltak volna a frissen mázolt originált grazi oberlippe-jére.

Aztán mindezt a Kalligram Kiadó (!) leszemlézi, hab a torkán. Egyetértőleg, gondolom, hiszen ők adták ki Rita könyvét, ugyanis nemcsak szépirodalommal foglalkoznak a világnak azon a tájékán, hanem egyéb igényes szövegekkel is, 

a porlasztott naposcsibetollal dúsan (két rétegben) leplezett egyházgyalázás

például úgyszintén igen fontos számukra, de elkalandoztam kicsit, igazából ez már egy másik történet (nem, valójában nem más, hanem tök ugyanaz, csak hát mindjárt lefő a kávé, ha felteszem, menni kell).” 

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2022. december 17. 16:08
A nagyon csicsás, ultrakacifántos blődli szövegből csak az nem derül ki: 1. Mit is követett el Perintfalvi Rita? 2. Mi nem igaz abból, amit leírt? 3. Ki lehet a "Johannes Thezeroth" álnév mögött? Miért titkolja a valódi nevét?
Kivűlálló
2022. december 17. 14:24
"Perintfalvi egykor katolikus teológus volt, de azóta sok elgurult gyógyszer lefolyt a Dunán" Konkrétan: meg kurvult! :D :D :D
bandee1
2022. december 17. 08:13
SZERETNÉM KINYALNI PERINTFALVIT! :D
Alcofrybas
2022. december 17. 05:46
De milyen vécépapírt használt Shakespeare? Kétrétegűt vagy haromrétegűt? Nem mindegy. Tuti van valahol erre egy tanszék. Ami ezt kutatja. Valahol. A ködös Albionban. Vagy a CEU-n. WS, mármint nem Weöres Sándor, hanem a William, mármint nem a Wallace, hanem a Shakespeare... Nem lehetett olyan burzsuj, hogy haromrétegűt használt. Kétrétegű-hívek balra át! Vagy ahogy Fletó parancsolja. Mit mond erről Parizer Jakab? Ezek fajsúlyos kérdések. Valahogy fel kell épülnie ennek az országnak. Habár Róma sem egy nap alatt épült fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!