Mágnás Miskák

2022. november 21. 06:19

A magyar nemzeti burzsoázia a pénzt nem termeli és hozza, hanem megkapja és viszi.

2022. november 21. 06:19
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Magyarországon élek, ahol tulajdonképpen nem élhetne más, mint a miniszterelnök tágabb baráti köre meg a pályázati támogatásokat elnyerő és fölélő, valami tragikus félreértés folytán mégis nemzeti polgárságnak nevezett lumpenréteg. A kormányzati kommunikáció ugyan keservesen erőlteti azt az ideológiai tételt, miszerint minden fejlődés alapja az erős nemzeti burzsoázia, ami amúgy teoretikusan igaz, praktikusan viszont nálunk az látszik, hogy a magyar nemzeti burzsoázia a pénzt nem termeli és hozza, hanem megkapja és viszi. Nyilván az elmúlt tíz-tizenkét évben valami lecsorgott az alsó régiókban dolgozókhoz is. Hogy a szégyen nagyobb legyen, a fél ország örül ennek a nekik jutó pénznek, hiszen fogalmuk sincs arról, mennyit is kaphatnának, ha a fölöttük egymáshoz és még följebb dörgölődző, úgynevezett munkáltatók rendesen kifizetnék őket.

Ebben az országban továbbá jól ellehetnek még a békeidőben kiválóan és újabban egyre nagyobb kormányzati megbecsülésnek örvendő katona­tisztek, de pláne a további fegyveres testületek élállománya. A kormányfő legújabban készült fotóinak többségén éppen ellép a terepmintás állomány előtt, a háttérben a civil ruhába öltözött, szigorú tekintetű vezérkar. Vannak még aztán egyenruhások, például a postások, vasutasok meg a tűzoltók, de azok nem számítanak. Egy büszkén tovaszirénázó tűzoltókocsiról azt sem tudni, van-e annyi benzinjük, hogy elérjenek a tűzig.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. november 22. 05:44
Ez a pali valaha a Pravda újságírója lehetett,mivel ennyi hazugság kizárólag az Igaz Szóban jelenhetett meg.
Ekeke
2022. november 21. 18:06
"Olvasóinkról számokban Az Élet és Irodalom példányszáma az elmúlt időszakban állandósult, a nyomott példány 12 000 körül, az eladott példányszám pedig 8000 között mozog." Ezt állítják magukról. És most hagyjuk hogy ez is kamu, meg hogy nyilvánvaló hogy nem nyomtatnának hetente kétharmadát a lapnak a kukának... No de 8000 ezer eladott. Tessék mondani, miből is él az ÉS? Muhaha
cutcopy
2022. november 21. 14:59
Mágnás Miskák, mint Gyurcsány, Veres, Bajnai vagy Simor..
csulak
2022. november 21. 13:56
amit leirt az tokeletes megfelel, a gyurcsany korszakra, es a KariGeri vezette fovarosra ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!