Tisztelt Baranyi Krisztina!

2022. november 08. 08:00

Ne a politikusok írják elő, határozzák meg, hogy ki minősül „valódi újságírónak”.

2022. november 08. 08:00
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„Köszönettel megkaptam a szólásszabadság védelmében Önhöz írt nyílt levelemre adott válaszát. Kölcsönös nyitottságunk következtében a héten több alkalmunk is lesz a sajtó nyilvánossága előtt folytatnunk demokratikus vitánkat a szólásszabadság fontos ügyéről. Ma este az ATV Egyenes beszéd műsorában, csütörtök reggel Fiala Janos Keljfeljancsi adásában vitatkozhatunk. Így most csak válaszlevele egyetlen felvetésére reagálok, a többit élőben. Azt ugyanis muszáj leszögeznem, hogy nem tudok csatlakozni Önhöz abban, hogy politikusok – akár bal-, akár jobboldali politikusok – szabják meg, írják elő, határozzák meg, hogy ki minősül »valódi újságírónak«, ki kezelhető egyáltalán »sajtóként« (ezek az Ön kifejezései), hogy ki vehet részt a demokratikus diskurzusban.

Ahogy a politikai kínálatból a választók jogosultak választani és ők osztják el az arányokat, úgy a sajtótermékek zsűrizése meggyőződésem szerint az olvasókra, nézőkre és hallgatókra tartozik. És a pluralizmus lényegének tartom, hogy különböző embereknek lehetnek különböző (érték)választásaik, lehet különböző ízlésük.  Meggyőződésem, hogy nekünk, közfeladattal megbízott politikusoknak nem dolgunk sem megítélni, sem nevelni Magyarország polgárait vagy a sajtó szereplőit. Valamint az is, hogy a sajtó működésének egyetlen korlátja Magyarország alkotmányos rendje.

Ez a mi vitánk szíve-közepe is: én nem szeretnek egy olyan világban élni, ahol ilyen vagy olyan oldali politikusok szükségképpen önkényes minősítésétől függne, hogy kit lehet rendes, igazi újságírónak tartani és ki – az Ön, általam nem helyeselt, kifejezésével élve – az úgynevezett  »szennymédia« képviselője. (Ha lehet, én politikusként ezt a minősítést, bár a szólásszabadságba természetesen belefér, egyáltalán nem is használnám.)”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. november 08. 20:23
HÁT nem is! "Ne a politikusok írják elő, határozzák meg, hogy ki minősül „valódi újságírónak”." A LIBERÁLIS POLITIKUSOK határozzák meg, hogy ki minősül valódi újságírónak! LIBERÁLISAN, mint mindent! PUNKTUM!
dakotasámán
2022. november 08. 13:58
"én nem szeretnek egy olyan világban élni, ahol ilyen vagy olyan oldali politikusok szükségképpen önkényes minősítésétől függne, hogy kit lehet rendes, igazi újságírónak tartani ..." ok, balázs, de ne is a politikusok minősítésétől függjön, hogy ki a nemzet része és ki nem. mert ugye él kb 3 milla magyar és 6,5 milla nem magyar, idegen szívű. egyes politikusok és "újságírók" szerint. talán, ha erről is kifejtenéd a véleményed!
CharlieM
2022. november 08. 11:22
"Ne a politikusok írják elő, határozzák meg, hogy ki minősül „valódi újságírónak”." Persze hogy ne. A pesti srácok attól nem azért nem újságírók, mert Baranyi nem válaszolt nekik, hanem mert hitvány propagandisták, és a szakmájuk minimumát sem teljesítik, egyetlen feladatuk a szolgálat.
ineedcoffee
2022. november 08. 09:36
Baranyi szennypolitikus. Megbukott a szigorlaton. Ennyi. Politikusként nem tehetné meg, hogy figyelmen kívül hagyja azok véleményét, akiké nem egyezik az övével. Nagyjából 58%-al nyert a területén. Vagyis 42%-nyi szavazót, akiknek más a véleménye és nem rá szavaztak ignorál. Megismétlem: szennypolitikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!