Brüsszel csak arra a kormányra lő, amelyik nemzeti burzsoáziát épít

2022. október 13. 09:17

Háttérbe szorul a nemzetközi multi, na, akkor jön az össztűz.

2022. október 13. 09:17
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„Minket már nem igazán lep meg, ha olyan beszédet vagy elemzést hallunk Orbán Viktortól, mint amivel a berlini nézők szembesülhettek miniszterelnökünk németországi látogatása során. Azt a kört most különösebben nem futom le, hogy milyen elképesztő nemzetközi elszigeteltségben kénytelen vergődni Orbán Viktor, miután az osztrák–szerb–magyar trió csúcstalálkozója után rögvest Berlinbe ment a német kancellárral egyeztetni, hogy aztán három napot töltsön Németországban, gazdasági vezetőkkel vagy éppen Angela Merkellel egyeztetni. Hiába, ilyen az, amikor valaki kitaszított a saját közegében.

A zajos siker azonban nem véletlen. Ilyen az, amikor külföldi nézők a saját szemükkel láthatják, mit is gondol a világról a fekete bárány és nem különféle médiumok saját interpretálása segít a sietségükre ebben, természetesen teljesen önzetlen és objektív módon. Ezen az előadáson ugyanis minden jelen volt, ami miatt Orbán Viktor a nemzetközi, jobboldali underground a vezérének, egyfajta reménységének tartja. Olyan politikusnak, aki az amerikai republikánusoktól kezdve egészen Európa teljesen különböző pártjainak is iránymutatást ad.

Mindaz, amit a háborúról, az arra adott európai uniós válaszokról, a gazdasági helyzetről és ab ovo a nyugati világ lehetséges előmeneteléről mondott, pontosan fedi azt, ahogy a patrióták elképzelik a jó életet. Mert végül minden arról szól, hogyan képzeljük el az úgynevezett jó életet. Mit tartunk szükségesnek ahhoz, hogy alkotva, biztonságosan, családunkat jó helyzetben tudva dolgozhassunk és gyarapodhassunk. És mindent elmond a jelenlegi, európai mainstreamről, hogy ezek a gondolatok nemkívánatosak. Mi több, mivel valamelyest tényleg jobbra helyezkednek el Trockijtól, ezért legszívesebben büntetnék kimondásukat.

Itt azonban elérünk ahhoz a ponthoz, amikortól kezdve látszólag ellentmondok az eddigieknek. Mert meglehet, a német sajtó sem nagyon tud belekötni Orbán Viktor szavaiba – illetve nyilván megteszi, de szétcincálni még ők sem képesek, legfeljebb a már ezerszer elhasznált stigmákat helyezik megint »apukára«, azok meg már teljesen hasztalanok hatás kiváltására bárki esetében, aki épelméjű. Az is lehet, hogy a jelenlevők nagyobb része egyetértett vele. És ahogy fentebb is jeleztem, a jobboldali mezőny, a valóban patrióta, nem kamujobbos, nem balosok által megvett, átfordított közeg, hanem a tényleg nemzeti alapon szerveződő pártok és szervezetek a magyar kísérlet mellett állnak, de ez sajnos nem mondható el az európai többségről.”

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 13. 17:14
Talán nem közpénzből kellene nemzeti burzsoáziát építeni, hanem olyan jogszabályi környezetet teremteni, hogy a magyar cégeknek is legyen esélyük a saját hazájukban. De így azért meglehetősen furcsa módja a nemzeti burzsoázia építésnek, hogy a kormány a multikat és a saját embereit támogatja a magyar adófizetők pénzéből.
Pelso j.
2022. október 13. 14:52
Trombi, nem nemzeti burzsoáziát, hanem haverit meg rokonit. Tudod, ők, akik nagyon várják már az EU-s forrásokat, s nem dőlnek be a tefélék mellészövegeinek.
írmag
2022. október 13. 11:43
Azt a hátrafelé nyilazást nem tudják elfelejteni, vagy a megvalósítás kivitelezésének szellemét azóta sem fogták fel.
pesti051
2022. október 13. 11:16
"Háttérbe szorul a nemzetközi multi,..." Nagyon egyszerűen, szemléletesen mutatja az étkezési utalványok példája, miért kell a "nemzeti tőke" intézményét tűzzel vassal irtani. Amikor a nyugatiak kezében volt az utalványkibocsájtás joga (sodexo, vagy a frász emlékszik már rá), a profitból a nyugati részvényes ment vizisíelni. Az Erzsébet utalvány hasznából meg a magyar gyerekek nyaraltak a Balatonnál. Na nehogy már a Magyarországon előállított profitból a magyarok is részesüljenek ! Hová vezetne ez ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!