Magyarország államformája rendőrállam

2022. október 12. 14:12

Ha tényleges változtatást akar bárki, akkor ez ellen lázadjon.

2022. október 12. 14:12
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

„Magyarországon egy rendőr irányítja a gyerekek, fiatalok fejlődéséért felelős intézményeket. Ugyanaz a rendőr irányítja az állampolgárok egészségéért, gyógyulásáért felelős intézményeket. Ha tényleges változtatást akar bárki, akkor ez ellen lázadjon.

Mostanában ne tessék bemenni a parlamentbe… a kaput kiemelték…. most átalakítják … nincs kapu … nem lehet bemenni … Ha a kormány és a törvényhozás bizonyítványát kellene láttamozni oktatásügyben, ugyanazzal a tanáccsal kellene élnünk, mint Karinthy.

A nemzeti felelősségvállalás kormánya, a nemzeti identitásőrzés és támogatás kormánya, a magyar kultúra felvirágoztatásának kormánya, a család- és gyermekbarát kormány oktatásügyben pillanatnyilag nem elérhető. Kérem várjon a kezelőre, vagy tárcsázzon újra. Nem ér a nevük, káposzta a fejük – ez lehet most az Orbán kormány oktatási programja. Már ha van ilyenje egy olyan kormánynak, amelynek céltudatosan, szánt szándékkal, huzamos ideje oktatási minisztere sincs, sőt már emberi erőforrás minisztere sincs. S ahol az oktatás és a pedagógusok a belügyminiszter hatáskörébe tartoznak.

Rendőrként irányítja Pintér Sándor az oktatás- és egészségügyet. Ez volt a hír idén júniusban, be is járta ez az önvallomás a magyar sajtót. Sokakat feldühített, megrendített, félelemmel töltött el, de hogy mi van mögötte egész pontosan – azt akkor nem nagyon lehetett érteni. Most a tanári tüntetések idején alkothat némi fogalmat az ember. Ha a kirúgott, sarokba szorított pedagógusok utolsó pályán eltöltött napjaira gondol. Vagy azokra a gyerekekre, mondom gyerekekre – nem fiatal felnőttekre, nem lázadozó kamaszokra – akiket a tanáraik melletti szolidaritásuk, kitartásuk miatt vegzálnak, listáznak.”

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyikos Maja
2022. október 15. 09:57
Kívánok neked egy rendőrállamot, a hvg-nek pedig Lendvay-féle cenzort!
laciszabi71
2022. október 14. 05:02
parázna pornócska (gyogyóska)
Ferike57
2022. október 13. 18:44
Boróka egy idióta ROMÁN PICSA !!!
PPK
2022. október 13. 12:46
PB tipikus antimagyar libsi. Ezzel együtt nem elegáns minden nap 33-szor lekurvázni. És azt én sem értem, hogy a Miniszterelnök miért irtózik az önálló oktatási és eü. tárcától, miközben két minisztérium - az egyik élén a legantipatikusabb Fideszessel csak az Őt szolgálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!