Nyomásgyakorlás, gyarmattartó stílusban

2022. október 15. 16:00

A Transparency International magyar vezetője saját embereit ültetné az Integritás Hatóság élére.

2022. október 15. 16:00
null
Kreft-Horváth Márk
Magyar Nemzet

„Márki-Zay Péter kabinetvezetőjét, Demszky Gábor egykori helyettesét vagy saját »korrupciókutatóját« ültetne a Brüsszellel való megállapodás érdekében létrehozott, az átláthatóságot javító hatóság élére a Transparency International magyarországi irodavezetője, Martin József Péter. A Nézőpont Intézet szerint nyomásgyakorlásról van szó, Martin szóban forgó cikke pedig »gyarmattartó stílusban« született.

A Magyar Narancsba írt véleménycikkben ismertette saját jelöltjeit a kormány által létrehozott Integritás Hatóság élére a Transparency International. Martin József Péter hosszú véleménycikkben taglalja, hogy miért porhintés csak a kormány vállalásai Brüsszel felé. Szerinte Magyarország jelenleg »Patyomkin-demokrácia«, működésének pedig »lételeme az intézmények részrehajló működése és a korrupció«.

– Bizonyíték sehol, a vádak általánosak, az ítélet már a vizsgálatok előtt kész – kommentálta Facebook-oldalán a véleménycikkben írtakat a Nézőpont Intézet. Szerintük a Transparency International magyar irodavezetője gyarmattartó stílusban fogalmazta meg véleményét a cikkben.
Az írásból kiderül, hogy Martin József Péter egyik jelöltje Bod Péter Ákos, aki jelenleg a Transparency International Magyarország felügyelőbizottságának az elnöke, korábban pedig Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt gazdasági kabinetjének is a vezetője volt.

Az 1990-ben még MDF-es politikus országgyűlési képviselő és miniszter is volt, majd később az első Orbán-kormányt tanácsadással segítette. 2010 után is a jobboldal holdudvarába tartozott, az után fordult végleg szembe a kormánnyal, hogy elküldték a Századvég című folyóirat szerkesztőségéből. Nem telt el sok idő, és már Márki-Zay Péter környékén tűnt fel, aki vélhetően róla is beszélt, amikor a csalódott konzervatívok megszólítását ígérte a baloldali pártoknak és szavazóknak.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. november 04. 10:37
A Völner Palira senki sem gondol?! :)
elfújta az ellenszél
2022. október 16. 14:01
Ezek Magyarországból is Ukrajnát csinálnának, hogy így küzdjenek a korrupció ellen. Viccnek túlságosan rosszízű ahhoz, hogy nevetni lehessen rajta
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. október 15. 18:38
Soha nem volt ez jobboldali
FeketeFehér
2022. október 15. 18:15
Szegény Kreft-Horváth nem tud szöveget értelmezni. A Transperency csak javaslatot tett egy bizottsági tagságra, mely bizottság tesz javaslatot a hatóság vezetésére, akit vagy kineveznek, vagy nem. Bakker, és ez a műveletlen barom minisztériumi tanácsadó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!