Névmásért börtön: lassan mindent maga alá gyűr a woke konformizmus

2022. szeptember 09. 14:09

Igen, a gyerekektől az egész őrületet távol kell tartani.

2022. szeptember 09. 14:09
Seres László
Seres László
az individualista

„Harcolunk az illiberális demokrácia ellen? Rosszul vagyunk az orwelli nyelvpolitikai manipulációktól? Kiállunk a szólás, a hitélet, a lelkiismeret szabadsága mellett? Támogatjuk az egyén végső lelkiismereti jogát, a polgári engedetlenséget, ha embertelen, barbár törvényekkel kell szembeszállni? Szuper. De akkor dobjuk ki a kettős mércét, és fókuszáljunk végre az új totalitaritarizmusra, a woke progresszió egyre nyomasztóbb térfoglalására.

Őszintén szólva máig nem értem, miért pont a teljesen marginális transz téma az, ami az elmúlt években ennyire felpörgette a »progresszív« kultúrharcot Amerikában és a szokásos fáziskéséssel Európában, de a baj megtörtént: a feminizmus klasszikus alaptételeit (pl. hogy a társadalmi nem a gond, nem a biológiai, vagy hogy nőnek lenni nem érzés, »identitásválasztás« kérdése) az ablakon kidobó interszekcionális gendernácik átvették a terepet, akadémiai, politikai és médiabeli prominenseik mindenki számára kötelező jelleggel írnák elő, kit hogyan kell szólítani, mit minek kell nevezni, mi a pc, hol kell kvóta, külön mosdó.

És igen, a gyerekektől az egész őrületet távol kell tartani. Ezért kellenek az iskolákba olyan lelkiismeretes tanárok, mint Burke, akik a legalapvetőbb jogokért harcolnak: a szólás- és lelkiismereti szabadságért. Áttételesen pedig a tények tiszteletéért. Azért, hogy a megismerhető, objektív valóság ne csak egy »vélemény« legyen a sok tetszőleges közül.

Az új totalitáriusok a toleranciánkat, a szabad és bátor egyének toleranciáját tesztelik naponta, hogy meddig mehetnek el. Irodalmi ikonoknak mennek neki, ha azok megkérdőjelezik a szóhasználatukat (ragaszkodva ahhoz, hogy a nőket nőknek nevezzük, nem pedig »menstruáló embereknek«); felháborodott cirkuszt csinálnak abból, ha az Elliot Page-dzsé vált Ellen Page színésznő eredeti, női nevét akár csak megemlítik, hiszen az már »deadname«, használni tiszteletlenség; mindig pontosan tudják, mikor melyik szónál vagy kirekesztő, rasszista, transzfób, iszlamofób, klímatagadó, oltásellenes.

Ne tévedjünk: a woke a konformizmusunkat akarja kikényszeríteni, a disszidensek elhallgattatását – a haladás nevében. Az individualizmusnak, a józan észnek, a tényeknek és a tudománynak üzen hadat az új kollektivizmus jegyében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. szeptember 10. 16:27
Egy egykori véresszájú szadesznáci szájából hallom ezt. És örülök neki. Respekt.
TCrown
2022. szeptember 09. 18:56
A "woke", a "progresszivizmus" nem más mint egy társadalmi AIDS - tönkreteszi a társadalom normál immunrendszerét.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 09. 18:38
Péntek. Játszótér, iskola után. 1. 7 éves, elsős lány, és 3.5 éves ovis lány. A társalgás: Kibontom neked ezt a cukorkát. De nem is tudom, anyukád megengedi e hogy te ilyet egyél. Tátsd ki a szád, mutasd, hány fogad van! 2. Az óvodás odamegy a mama táskájához. A mama máshol trécsel másik mamával. Az óvodás bohóckodva kiveszi a hatszázezres ifont a táskából. Elviszi, egy kicsit nyomkodja. Aztán eltűnik a homokban, ahova letette, és ő meg elment hintázni. Na miért nyomkodná a gombot a Liza, a Rókatündér? Lehet, hogy ezért?
Láncfűrészes Attasé
2022. szeptember 09. 17:53
"Az individualizmusnak, a józan észnek, a tényeknek és a tudománynak üzen hadat az új kollektivizmus jegyében.” Ez mondjuk nemcsak a woke-ra, hanem a retrográd moszkovita vöröscsillagos kommunizmusra is igaz, aminek olyan tapsolnak ismét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!