A Fidesz tényleg nem hagyja a közmunkásokat az út szélén

2022. szeptember 02. 21:45

Inkább belelöki őket az árokba.

2022. szeptember 02. 21:45
null
N. Vadász Zsuzsanna
Hírklikk

„»A Fidesz előszeretettel hangoztatja, hogy senkit nem hagy az út szélén. Valóban, most sem ezt teszi, hanem konkrétan belerúgja a közmunkásokat az árokba« – kommentálta Komjáthi Imre a Hírklikknek az értesülést, miszerint a kormány szeptembertől újabb tízezer fővel szándékozik csökkenteni a közmunkások számát. Az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő gyalázatosnak tartja, hogy a kormány nem költött komoly felzárkóztatási programokra, »és most sem erre költ, hanem például a Vodafone megvételére«.

A begyűrűző pénzügyi válság negatív munkaerőpiaci hatásai ellenére, várhatóan ősztől csökkenti a közfoglalkoztatottak számát a kabinet – írta a Népszava. A lap szerint pontos számot nem lehet tudni, de értesülései szerint a májusi 76 ezernél akár tízezerrel kevesebben, szeptembertől csak az ország ötödében dolgozhatnak közmunkások az önkormányzatoknak. A lap szerint a belügyi tárca ugyan igyekszik nyugtatni a kedélyeket, mondván, rugalmasan kezelik a programot, s ha szükségét látják, szélesebbre tárják a kapuit, de a leépítések már most aggasztóak.”

Nyitókép: A közmunkásokat foglalkoztató Dehusz (Debreceni Humán Szolgáltató) Kft. dolgozója tűzifát aprít a cég telephelyén Debrecenben 2020. január 20-án. A városi önkormányzat megkezdte a téli tűzifaosztást, amelynek során január végéig a kétszázötven rászoruló 5-5 mázsa tüzelőt kap.MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2022. szeptember 05. 10:30
N. Vadász Zsuzsanna magyargyűlölő neolibernyák bolsevik lumpen propagandista lárifári, és meg tudod e fogalmazni azt a kérdést a Te is ugyan úgy, mint az értelmes emberek, hogy vajon miért nem rendelkezhettek a magyarok már 2010-re Euróval, az orvosok, pedagógusok, - nyugdíjasok mellett mindenki más is - azzal a jövedelem 2010-re, mint a rothadó kapitalizmusban élők, hogy az elzavarásuk után a kormányoknak csak onnan kellene emelgetni, és minden olyat amit hiányolsz fejlesztgetni!?
asiati
2022. szeptember 04. 17:28
Látod ez a baj,ha a Népszavát olvasod.
csulak
2022. szeptember 03. 15:09
bezzeg gyurcsanyek milyen jol gondoskodtak roluk is ugye?
Bokros Birka
2022. szeptember 03. 14:51
Még egy liberált náci moslékzabáló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!