Őrület, amiben nincs rendszer

2022. szeptember 13. 09:09

Mindenki tudja, hogy nem létezik európai gazdaság orosz energiahordozók nélkül.

2022. szeptember 13. 09:09
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Mostanság egyre többször érzi úgy az ember, hogy az egész világ megveszett körülöttünk. Szégyenpadra ültetnek, amiért próbáljuk megőrizni a józan eszünket, az őrület pedig olyan álruhákban tobzódik, mintha az erkölcsösség és az emberség egyedüli letéteményese lenne. Egészen dermesztő látni, ahogyan Európa felszámolja önmagát ennek az őrületnek a jegyében.

Sokáig bíztunk abban, hogy legalább Németországban magukhoz térnek a politikusok, és meghatározó befolyásukat latba vetik annak érdekében, hogy az Európai Unió hagyjon föl idióta, önsorsrontó és kontraproduktív szankciós politikájával Oroszország ellen.

Mindenki tudja, hogy nem létezik európai gazdaság orosz energiahordozók nélkül. Teljesen világos az is, hogy a függőséget csökkenteni kell, hogy érdemes új beszerzési lehetőségek után nézni és érdemes felgyorsítani az úgynevezett zöldátállást is a megújuló energiaforrásokra. De mindezt ésszel, fokozatosan, a ma élő emberek életét nem veszélyeztetve. Ezzel szemben az egyre mélyebb energiaválságból fakadó gazdasági krízis lassan maga alá temeti az egész kontinens gazdaságait, az elszabadult infláció megélhetési válsággal, az élelmezési válság éhínséggel fenyegeti a világot. Oroszország pedig soha nem látott bevételekre tesz szert abból fakadóan, hogy kevesebb energiahordozót ad ugyan el Európában, de sokszoros áron. Ebből az következne, hogy a kivetett szankciókat azonnal vissza kell vonni, különös tekintettel az energiaszektort érintő elemeire.”

Nyitóképen: Fagyban álló hölgy. Illusztráció. Fotó: Ruslan Shamukov / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ertönszena
2022. szeptember 13. 16:58
Nem értem, mit nem értünk. Minden a State Department és a mögötte álló hatalom akarata szerint történik. Az európai politikusok a szó szoros értelmében vett hazaárulók, ügynökök és egyszerű kesztyűbábok. Ebbéli mivoltukban vagy az a feladatuk, hogy a birodalom érdekeit képviseljék, vagy nem tehetnek mást, különben azonnal röpülnek. Van néhány kivétel. A lengyelek utálják a németeket és utálják a ruszkikat is, ezért mindenféle érdekeik amerikai seggnyalásra determinálják őket. Ezen kívül itt van Orbán, aki viszont nem buktatható meg, ezért nem is nagyon fél senkitől. Hogy mit csinálnak az amerikaiak, azt 2015-ben gyönyörűen elmondta George Friedman itt: https://www.youtube.com/watch?v=tMd71UIw1CE
Akitlosz
2022. szeptember 13. 15:11
A Fidesz akar "európai egységet". Akkor viselje a következményeit az őrületének!
Zsola69
2022. szeptember 13. 14:50
Szegény Ottó! A nyíregyházi főiskola KISZ titkári pozíciójától indulva változatos pályát futott. Nem csoda, hogy meghasonlottságában nincs egy értelmes gondolata. Nem azt kérdezi, hogy a faxban van az, hogy az összes európai ország közül minket érint legjobban az orosz energia kitettség, amikor a mi Vezérünk harcos orosz ellenességével nőtte ki magát (ráadásul egy évtizede volt változtatni rajta). Nem. Nem, ezt nem meri! Na, ez a seggnyalás tipikus esete.
dakotasámán
2022. szeptember 13. 14:49
"Mindenki tudja, hogy nem létezik európai gazdaság orosz energiahordozók nélkül." ottóka, ha már mindent ilyen jól tudsz, csak azt áruld el, mit keresnek a ruszkik Ukrajnában ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!