2022-re eljutott oda Európa, hogy börtön jár azért, ha valaki kicsit melegebbre fűti fel a lakását

2022. szeptember 09. 10:54

Az igazság a szankciókkal kapcsolatban pedig az, hogy többet ártottak Európának, mint Oroszországnak.

2022. szeptember 09. 10:54
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„2022-re eljutott oda Európa, hogy börtön jár azért, ha valaki kicsit melegebbre fűti fel a lakását. A jövőt lefestő sci-fi írók sosem voltak annyira bátrak és kreatívak, hogy ilyen abszurd dolgokat jósoljanak a világnak.

Két hír az elmúlt napokból.

Olaszországban tésztafőzési útmutatót hirdettek, amely szigorúan kimondja, hogyan kell ezentúl pastat készíteni. Természetesen az olaszok kiakadtak a döntés miatt.

A másik hír pedig Svájcból érkezett. Börtön járhat annak, aki 19 fok fölé fűti a házát Svájcban. Hagyok egy kis időt az értelmezésre.

2022-re eljutottunk oda, hogy törvényben határozzák meg az olaszoknak, hogyan főzzenek tésztát és börtön jár azért Svájcban, ha valaki kicsit fázósabb és nem szeretne 19 fokban otthon üldögélni. Egészen döbbenetes.

Közben pedig attól tartok, hogy ez csak a kezdet. Az Európai Unió elhibázott szankcióinak már most nagyon komoly látható nyomai vannak. Elszabadultak az energiaárak, emiatt mindennek az ára megemelkedett, elszabadult az infláció és a vége pedig sajnos az lesz, hogy nem lesz elegendő mennyiségű energiaforrás.

Az orosz agresszor Putyin már be is jelentette, hogy amennyiben Brüsszel tovább nyomja az ársapkás tervét, amely értelmében az unió tagállamai az oroszok által kijelölt ártól függetlenül a saját, közösségi árazási rendszerüket követnék, akkor egész egyszerűen nem küldenek több gázt. Ez pedig végzetes lenne. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója például úgy értékelte a brüsszeli gázársapka tervet, mint az újabb szankciós csomag.

Az igazság a szankciókkal kapcsolatban pedig az, hogy többet ártottak Európának, mint Oroszországnak.

Amennyiben ezt a politikát folytatja az európai elit, akkor nemcsak borús, hanem hideg és szegény jövő áll előttünk.”

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. szeptember 09. 23:43
Mi lesz a beszélhető nyelv?
Pelso j.
2022. szeptember 09. 17:10
Dani, évtizedes, kifejezetten kedvező nemzetközi és hazai gazdasági konjunktúra és pénzbőség után mi hova jutottunk s hova fogunk jutni? Tényleg azt hiszitek, hogy pl Európa elvtelen szapulása majd elég lesz...?
Lajoss
2022. szeptember 09. 16:22
Dani,hogy van ez,arról volt szó,hogy mi 15 évre,ötödáron..most meg ez a 18 fok?!
Cogito ergo sum
2022. szeptember 09. 12:24
Neoprem ruha occó nem gagyi!!!! https://www.decathlon.hu/p/ferfi-szorfoverall-500-as-1-5-mm-es-neopren-rovid-szaras/_/R-p-170580?mc=8553951&gclid=EAIaIQobChMI4OCf5r6H-gIVggCLCh3cNQ9HEAQYBSABEgKpIvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!