15 alapvető termék ára Szlovákiában 2-2,5-szeresébe kerül, mint nálunk

2022. augusztus 02. 08:10

Figyeljünk oda a magyarországi Tesco-vezérigazgató szavaira!

2022. augusztus 02. 08:10
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Bevásárláskor mindannyian érezzük a háború miatti gazdasági válság, az infláció, zöldség és gyümölcs esetében pedig még az aszály negatív hatásait is, azaz az élelmiszerárak emelkedését. (A hiányt még hála Istennek nem…) Magam is egyre hosszabban bogarászom az árakat és próbálok visszább venni hattagú családunk fogyasztásából, ahogy szerintem ma minden háziasszony. Ám a magyarországi Tesco-vezérigazgató egy minapi interjúban elhangzott szavaira is érdemes odafigyelni. Pálinkás Zsolt ugyanis több környező ország áraival hasonlította össze 15 alapvető termék árait (pl. paradicsomot, olajat, csirkemellet, cukrot), amelyek megvásárlása számítása szerint Ausztriában 3-4-szeresébe, Szlovákiában 2-2,5-szeresébe kerül a hazai áruházak áraihoz képest.

»Ebből is kiderül, hogy a magyar élelmiszer az inflációs környezetben is jól tartja magát. A komáromi üzletbe Szlovákiából a vásárlók taxival érkeznek, mivel ez még mindig olcsóbb, mintha otthon intéznék a bevásárlást« – jegyezte meg. A helyzet, látjuk, sehol nem egyszerű, de a nehezített pályán is jó észrevenni az aprónak tűnő, ám nagyon fontos eredményeinket, a benzinársapkától az átlag fogyasztásig, megmaradt rezsicsökkentésig. Minden nehézség ellenére van mit féltenünk!”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. augusztus 03. 02:15
A Mandiner megtalálja az összes fizetett propagandista facebookolót. Normális emberek nem írnak ilyen politikai propaganda szövegeket a facebookra.
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 02. 23:35
Hazugság nem? A TESCO igazgatója hazudik. Bosszúból mert a szlovakok nem engedték be őket. Magyarország a legdrágább únijós ország nem? Itt az egergai 7-13x többe kerül, mint bárhol a világon. Az élelmiszerárak sokszorosai a brit vagy svéd áraknak. Nem? Genyuc, kufircfixi meg izé faszomtudjakik, szakértők? Ugye hogy hazudik a höhöhö fideszbirka putyinfelszopó teszkósköcsög?
nempolitizálok
2022. augusztus 02. 15:17
Kinek milyen kormánya van. A szlovákoknál úgy tudom libsik, onnan is gondolom, hogy a legszervillisebbek egész európában. A libsikben nem csak a nemzeti érzés hiányzik, de a kormányzáshoz hülyék is, mivel nagyon erős náluk az uram-bátyám rendszer, így rengeteg a selejt. (Ez jól látszik az EP-ben is) Még szép, hogy rendesen elkúrják. A szlovákok a németekhez hasonlóan olyanok mint a birkák, a nálunk jóval kegyetlenebb szocializmusukat is egész nyugodtan tűrték.
Lajoss
2022. augusztus 02. 15:12
Zsuzska hazudik,még úgy is,hogy szart sem ér a forint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!