Orbán Kárpátaljáért háborúba viszi Magyarországot

2022. augusztus 02. 19:22

Putyinnak nincs szüksége Kárpátaljára, és Orbán támogatásáért cserébe szívesen lemond róla.

2022. augusztus 02. 19:22
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Lengyelek és szlovákok, legutóbb pedig az oroszok is egyre többet emlegetik azt a nyilvánvaló magyar »várakozást«, hogy Ukrajna orosz megtámadása kapcsán Kárpátalja Magyarországhoz kerül. Az biztos, hogy Putyinnak nincs szüksége Kárpátaljára, és Orbán támogatásáért cserébe szívesen lemond róla. Orbán a háborúval kapcsolatban kezdettől úgy pozícionálta magát, hogy ezt az opciót fenntartsa. A múlt héten pedig a Nemzeti Védelem című orosz lap főszerkesztője, Igor Korotcsenko mondta, hogy »Orbánnak katonapolitikai döntést kell hoznia« Kárpátaljáról.

Ha csak azt vennénk figyelembe, hogy Orbán bandája még ma is azzal riogatja a magyarokat, hogy a baloldal »háborúba vinné« Magyarországot, biztosak lehetünk abban, hogy Orbánnak ez a terve. Megfigyelhető, hogy mindig azzal vádolják az ellenfelet, amire készülnek. Ennek pszichológiai okai könnyen megfejthetők. Ha azt mondják, hogy a baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést, akkor ők megszüntetik a rezsicsökkentést. Ha azt mondják, hogy a baloldal háborúba vinné Magyarországot, akkor Orbán háborúba fogja vinni Magyarországot.

De ez a logika még kevés lenne annak kimondásához, hogy Orbán biztosan be akar vonulni Kárpátaljára, márpedig ez szilárd meggyőződésünk. Orbán már jó ideje fegyverkezik, s ez egyebeesik az oroszokkal kötött szövetséggel, amiből annyi látszik, hogy Orbán nyilvánvalóan Putyin és nem a Nyugat szövetségese. A NATO-ban és az EU-ban is az oroszok érdekeit képviseli, egészen addig a határig, hogy ki ne rúgják. Orbán soha nem mondott le a határon túli területek visszaszerzéséről, ez politikai elődjeinek öröksége, és saját történelmi küldetése. A Nagy-Magyarország.”

Nyitókép: Mandiner-archívum

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Puffin75
2022. augusztus 04. 22:08
Butus Bartus! Már nagyon rázod a pofonfát.
Mokisz
2022. augusztus 04. 04:39
Csigorin!!!! Remélem te és a többi háborús idióta remélem az első sorba lesztek a többi Fideszessel együtt!!!? Mert gondolom ha már a háboruskodás mellett álsz ki akkor igy legyen de vigyed az egész családodat is az összes rokonoddal idióta!!!!
Reszelő Aladár
2022. augusztus 04. 00:41
Nincs is annál szebb, amikor az ilyen férgek párás tekintettel ár adóznak a népek önrendelkezséről majd a következő mondatok az, hogy teljesen rendben, sőt egyenest így van jól, hogy nemzettestvéreink milliói élnek határainkon kívül. Ukrajnának sincs szüksége a Kárpátaljára. Jobb helye lenne nálunk.
Vakfolt
2022. augusztus 03. 20:52
"Az biztos, hogy Putyinnak nincs szüksége Kárpátaljára" Mekkora kibaszott fasz vagy te, az borzalom. Kárpátalja a Kárpátok kulcsa, a második világháborúban nem tudták az oroszok feltörni az Árpád vonal védelmét, csak a románok árulása miatt tudtak délről átkarolni, majd biztos egy ilyen stratégiai pontról lemondanak, kopár szigetekért csatáznak országok, nem nagylelkűsködnek egy négyzetcenti területtel sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!