Csökkentsük a percenként vehető légzésszámunkat a béke érdekében

2022. július 02. 12:23

Kíváncsi lennék 2022–2023 fordulójának téli hónapjaira, különös tekintettel például a jólétükbe beleájult francia, német és holland polgárokra.

2022. július 02. 12:23
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Kontra

„Szivárognak a hírek, hogy Európa végtelenül »PC« régióinak egyes országaiban a lakossági energiafelhasználás csökkentését tervezik. Arról nem szól a fáma, hogy az őshonos bennszülöttek – ha egyáltalán vannak még olyanok – vérnyomása a hír hallatán hány százalékkal emelkedett azonnal, de hogy legalább a triplájára, arra mérget vehetünk. Mindezt az oroszok mielőbbi térdre kényszerítésének szándékától vezérelve találja ki valamelyik megfelelési kényszeres, végtelenül okos, de a középiskolában matematikából felmentett európai »szakértői« stáb.

Elismerem, hogy akár jól is hangozhatna a nadrágszíjhúzás szándéka – amely a helyzet kezelése mellett egy kalap alatt a „zöld” gondolatot is szolgálná –, ha a világ nyugati fele, sőt, igen sok keleti ország is nem lenne rabja a fogyasztói társadalom »nagyszerűségének«, és annak élvezetéből visszalépni egy jottányit sem szeretne.

Kíváncsi lennék 2022–2023 fordulójának téli hónapjaira, különös tekintettel például a jólétükbe beleájult francia, német és holland polgárokra. Azokra, akik eddig a luxuskategóriájú BMW és Mercedes gépjárműveiket is fűtött garázsban tartották, hogy a nappalijaik közepén meggyújtott, az erdőn szedett rőzse harmatos melegénél vacogva hogyan foglalják majd imáikba a brüsszeli nagyokosokat, élükön a »nagytiszteletű« Frans Timmermans »spórolási biztossal«.

Feltételezem, hogy a saját bőrükön történő megtapasztalásuk keserű szájízével igen-igen gyorsan elküldik majd a »Franc«-ba és nemcsak őt, de vele együtt a folyamatosan okoskodó uniós bagázs egészét.

Írásom címéhez hűen az értelmetlen, megvalósíthatatlan, egyebekben hasztalan javaslatok tekintetében én is élnék néhánnyal.”

Nyitófotó: AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. július 03. 16:33
"...hogy akár jól is hangozhatna a nadrágszíjhúzás szándéka..." Én jó pár uniós parlamenti meg bizottsági balfasz torkán húznám meg azt a nadrágszíjat...Sok előnye lenne neki. Nem szennyeznék tovább a légkört. Nem nőne tovább az ökológiai lábnyomuk, mert eleve megszünne a lábnyomuk, így aztán nem kéne télen sem fűteni rájuk.
BAJA
2022. július 03. 10:53
Pont azokat a faxarcokat meg sem fogja érinteni semmi krízis.
Lajoss
2022. július 03. 09:42
Ritka,nagy farok vagy,Zsolt,a Megafonnál a helyed!
LancelotDuLac
2022. július 03. 00:53
"Csökkentsük a percenként vehető légzésszámunkat a béke érdekében" - neked nem kell Zsolti a seggemen keresztül pumpálok beléd zamatos levegőt - csak ne aggódj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!