A szocialista szuperhős fél kézzel, egy ingben, két mozdulattal hárította el az árvizet

2022. június 11. 06:56

ÉN vagyok az ember a gáton! És mindenképpen legyen valaki, aki kamerázza.

2022. június 11. 06:56
null
Ódor János László
Kontra

„Mindannyian emlékszünk a 2013-as, történelmi árvíz idejéből Orbán Viktorra: hajnalban kelt, gumicsizmával járta a gátakat és az országot, felügyelte a munkát, a csapatokat, Tarlós Istvánékkal együtt mérte a homokzsákok tetejéig hátralévő millimétereket. Végül közös erővel sikerült megvédeniük többek között a Margit-szigetet is.

Ezek után régóta várhattak az ellenzéki oldalon a »Wishről rendelt szuperhős«-re, de itt inkább a spontán, helyi Peter Parker-es irodai  figurát hozta az élet.

Őrsi Gergely, II. kerületi szocialista polgármester ugyanis a csütörtöki, az országra lecsapó vihar nyomán csúnyán elúszó fővárosban szó szerint a maga kezébe vette a munka fizikai végét: fél kézzel, feltűrt ingujjban hárított el egy olyan dugulást, ami egy egész utcát elúsztatott. De komolyan. Őrsi Gergely csodatévő, bár azért a víztömeget nem választotta ketté.

»Tudom, hogy nem megfelelő az öltözetem, tudom, hogy populistának hat(hat), de öröm volt látni, ahogy két kézmozdulattal megoldható egy-egy utca problémája. Két közösségi egyeztetés és fogadóóra között, mivel nem járt a villamos a Margit híd és a Zsigmond tér között, kilenc csatornafedelet tisztítottunk ki« – írja a Facebook-oldalán.

Értjük mi: nagyon kedvelem a business casual öltözéket, a sportos eleganciát, ilyen laza-fiatalos polgármester vagyok. Na de ebben a helyzetben igazán nem tétlenkedhetünk, nem várhatunk másokra, ÉN vagyok az ember a gáton! És persze mindenképpen legyen valaki, aki kamerázza.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. június 11. 12:55
A Margit krt-on osszeszedhetné a kutyakakikat es füvesithetne is!
hátakkor
2022. június 11. 12:51
Egyszer majd azt is ki kéne elemezni, hogy kerül a második kerületbe komcsi polgármester meg bronxi Berg!
Lajoss
2022. június 11. 12:40
Helló,Röfi!
LancelotDuLac
2022. június 11. 12:19
Gondolom OV-nak nem volt fontos a kamera, sőt elzavarta őket. xDDDD Aztán gyorsan át is öltözött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!