Megint Magyarországnak lett igaza

2022. június 10. 13:41

Panaszkodnak a németek: hiába csökkentették az üzemanyagok adóját, mégis mennek felfelé az árak.

2022. június 10. 13:41
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„MI TÖRTÉNT?

Június elsején csökkent az üzemanyagok árára rakódó energiaadó. Tehát ott nem ársapkát vezettek be, mint itthon, hanem az adót csökkentették.

(Ezt követelik Magyarországon is sokan hónapok óta, mert ez a »nyugati« és »piacbarát« megoldás…)

Már akkor elismerte a berlini kormány, hogy nem tudja garantálni az intézkedés sikerét, de »elvárja a piaci szereplőktől«, hogy az adócsökkentést érvényesítsék az árakban a benzinkutaknál.

(Vagy naív a német gazdasági miniszter, vagy tök hülye, ha abban reménykedett, hogy nem nyelik le az adókedvezményt az olajcégek…)

Június első napjaiban hirtelen valóban »olcsóbb« lett a tankolás.

ÉS MIT OLVASOK TEGNAP ESTE?

Beindult a sírás, hogy az utóbbi napokban – az adócsökkentés ellenére – újra emelkednek az árak!”

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 11. 18:33
Miért nem probléma Nyugaton a benzinár. Nézem: Holland átlagfizetés: 2.2 millió forint. Benzin: 1000Ft Nálunk: 428000Ft Benzinár: 480Ft Vagyis náluk:2200 litert tud venni egyhaviból, Nálunk: 891 litert tudunk venni belőle
Lajoss
2022. június 11. 12:41
A szotyializmus diadala..Bruhaha..
Akitlosz
2022. június 10. 17:28
Hogy az adócsökkentés kormánya adót csökkentsen? Az kizárt. Sapkát az árakra, hiszen az az eladóknál okoz bevételkiesést nem az államnál! Ez nem kinek van igaza kérdés, hanem hogy kinek csökkenjen a bevétele és a haszna. Adócsökkentéssel az államnak csökkenne, míg hatósági árral a kereskedőnek. Ez a nem mindegy. Pénzkérdés tehát, nem igazságügyi kérdés.
19540321
2022. június 10. 16:03
Balázska ha a németeknek rosszabb az nekem még nem jobb. A rezsicsökkentést pedig a magyar költségvetésből kell kigazdálkodni. Vagy burkolt adó emeléssel mint ahogy most teszik, vagy újabb kölcsönből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!