Teljesen egyetértek Karácsony Gergellyel

2022. június 27. 12:32

Csalódást keltő eredmény született a tegnapi időközi választásokon, de két dologban azért mégiscsak vitatkoznék.

2022. június 27. 12:32
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Teljesen egyetértek Karácsony Gergellyel abban, hogy csalódást keltő eredmény született a tegnapi időközi választásokon, de két dologban azért mégiscsak vitatkoznék.

Egyrészt a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Én azért úgy látom, hogy a választások előtt mutatott teljesítményünkkel sem voltak különösebben elégedettek. Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az »elemzői énje« felszínre törésének. De ha az állítás tartalmi részét nézzük: én nem látom, hogy a szavazók egyöntetűen azt követelik, hogy a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között. Amikor volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazónk volt és jóval több mandátumunk.

Én őszintén bevallom, hogy Karácsony Gergellyel szemben még nem pontosan tudom, hogy mit üzennek a választók, szerintem ehhez több időre van szükség, de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak. Ugyanakkor azt kérem a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, hiszen versenyre szükség van az ellenzéken belül, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán ráindult a közös ellenzéki jelöltre.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2022. június 28. 06:10
Az eddig EP választásokat a magyarok többsége még nem vette komolyan, nem tudták, mi a tét. Most már világos, mire megy ki a játék! Csodálkoznék, ha nem lenne tömeges megjelenés a szavazáson, s nem tükröződne a józan többség akarata. Persze csak akkor, ha lesz még EP 2024-ben.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. június 27. 19:24
Buzi
amca
2022. június 27. 16:33
Qurcsányyépp most húzta le a nyírtassi jogsinélkülit,angolnélkülit a wcn. Jön a Bolgár Krava.
certus
2022. június 27. 15:16
Azután a mélyrepülés után amit az utóbbi bő két évben tapasztalunk Budapesten, még sokan is tartanak ki mellettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!