Amber Heard és Johnny Depp pere csak akkor árt a #metoo-nak és az áldozatoknak, ha hagyjuk

2022. június 04. 19:13

Hogy az esetleges feltevéseknek elébe menjek: eszem ágában sincs Heardöt a kizárólagos áldozati pozícióba helyezni.

2022. június 04. 19:13
null
Antoni Rita
Antoni Rita
24.hu

„Tinikorunk körülrajongott sztárja és a nála húsz évvel fiatalabb, a karrierjét éppen csak elkezdő színésznő: az erőviszonyok nyilvánvalóan egyenlőtlenek voltak az eljárás kezdetétől. Éppen ezért nem lett volna szabad hagyni, hogy a közvélemény ekkora befolyással legyen az ítéletre: zárt tárgyalást kellett volna lefolytatni, és/vagy az esküdteket a per időtartama alatt (létező, bár napjainkban egyre ritkábban elrendelt opció) az internettől, illetve a médiától elzárni. Az esküdtek jelen esetben csupán utasítást kaptak, hogy ne olvassanak kapcsolódó híreket, de ennek betartását nem ellenőrizték (valószínűleg nem is lehet). Ennek megfelelően minden alapja megvan a feltételezésnek, hogy a Johnny Deppet ma született báránynak beállító, és az Amber Heardöt aljas, hazug, aranyásó, pszichopata némberként pocskondiázó online kórus erősen befolyásolta a döntést. Hogy az esetleges feltevéseknek elébe menjek: eszem ágában sincs Heardöt a kizárólagos áldozati pozícióba helyezni.

Magyarországon széles körben elterjedt probléma, hogy a hatóságok, nem ismerve a családon belüli, illetve az intim partneri erőszak természetrajzát, minden bántalmazásos esetben »viharos kapcsolatot«, »családi veszekedést«, egyformán agresszív, »balhés« feleket feltételeznek (akik, nincs mit tenni, »olaszosan élnek«).

Emiatt a hatóságok dolgozói nem képesek vagy nem hajlandók a bántalmazó és a bántalmazott fél beazonosítására. Ilyen körülmények közt az áldozatoknak nincs könnyű dolguk. Ahogyan az egyikük összegezte nekem a tárgyalás előtt, ahová elkísértem (és ahol »természetesen« őt is és volt férjét is megrovásban részesítették állítólag kölcsönös fizikai erőszak miatt): »Ha nem fejtek ki ellenállást, akkor rám fogják: én is akartam, hogy megverjenek, vagy megerőszakoljanak. Ha védekezek, és ezzel nyomot hagyok, akkor viszont a bíróság az esetet rögtön kölcsönös agressziónak minősíti.«

Fontos azonban mindemellett leszögezni: attól, hogy hazánkban túl gyakori ez a »diagnózis«, és túl gyakran bélyegeznek egyoldalú bántalmazást is kölcsönös verekedésnek, még igenis léteznek kölcsönösen bántalmazó kapcsolatok is.

Az eddig napvilágra került bizonyítékok alapján Depp és Heard házassága is éppen egy ilyen, (ráadásul szerhasználatattal is »megtámogatott«), kölcsönösen bántalmazó, toxikus kapcsolat lehetett.”

Nyitókép:  Michael Reynolds / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovalski
2022. június 06. 03:10
Holywoody igaz story jó bohózat Life reality vagy mi !Ezt amerikának csinálták nem európának ya kiterjedt az egész világ médiára és inkább evvel foglalkoztak nem az ukrán háborúval! Gáz. Szegény AmberHeart. Szóval elég vicces úgy 7000km távolságból véleményt mondani írni aminek nem vagy részese csak olvastad vagy az interneten követed és osztod az észt meg felhúzod direkt a jó népet a kattintásért "húúúú nézd mennyi paraszt lehúzta a cikkem" holnap is irok valszeg valami szart! Persze amíg a nagy hatalmú Weinstein bőrét húzogatták a film szerepekért a szinésznő jelöltek az jó volt! Ya kiderült nahát nehogymár szarúl jöjjünk ki belőle vágjuk le pénzel az ügyvédek meg segítenek ! Szerinted a biszex bipoláris "baszki milyen szó" ágybaszaró deepverő-nek kellet volna pert nyerni? Milyen állat nő csinál ilyet? A kutyám nem szarik az ágyamba! Azt gondolom a közvéleményt valami petri csészébe rakták és figyelik a csírásodást merre terjed. Hát most a közvélemény megette a csírát hát, van ilyen sajnálod? Hehe
Robertoo
2022. június 06. 00:06
"Hogy az esetleges feltevéseknek elébe menjek: eszem ágában sincs Heardöt a kizárólagos áldozati pozícióba helyezni." Akkor meg miért csinálod?
Lmcwelt
2022. június 05. 18:21
Nem kel nekünk ez az importszar metoo vagy mi a fasz ez pont olyan mint az angolok térdelgetése. Pont leszarom az idióta nyavajáikat. Antónival együtt!!!
Lmcwelt
2022. június 05. 18:15
Hogy micsoda problémáid vannak b.meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!