Soha keményebb bűnhődést

2022. május 31. 18:27

Ha Dobrev Klára komolyan aggódik a magyarok mobilitásáért, látnunk kell majd, ahogy áll a strasbourgi pulpituson.

2022. május 31. 18:27
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Magyar emberek fognak ártatlanul bűnhődni, az a sok százezer szétszakított család, ahol a hozzátartozók külföldön dolgoznak« – kesereg Dobrev Klára, miután az egyik fapados légitársaság bejelentette, a különadó miatt 10-15 euróval emelni készül repülőjegyeinek árát.

Jegyezzük is fel ezt a sirámot; hamarosan ugyanis az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül az uniós kibocsátáscsökkentési intézkedéscsomag, és annak részeként a kerozin megadóztatása. Eddigi nyilatkozatai alapján a DK pártcsaládja lelkesen meg fogja szavazni a vonatkozó jogszabályt, amely viszont – a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség egyik fejesének minapi elemzése szerint – átlagosan 38 euróval fogja majd megdobni az Európán belüli repülőjegyek árát és 205 euróval a transzatlanti repülésekét, gyakorlatilag véget vetve a fapados közlekedésnek.

Ha tehát Dobrev Klára komolyan aggódik a magyarok mobilitásáért, látnunk kell majd, ahogy áll a strasbourgi pulpituson, és amazonként küzd az Európai Bizottság jogszabályjavaslata ellen, mondván, megszavazása esetén »magyar emberek fognak ártatlanul bűnhődni«. Az unokáit látogató, egyébként kicsinyke szénlábnyomú magyar néni fizessen többet azért, mert a háromszor emisszióintenzívebb életet élő luxemburgi polgár kedvtelési célú röpködései veszélyeztetik Gaia Földanyát? Hát igazságos ez??

Amennyiben viszont Dobrev Klára ezt egy pillanatig sem sérelmezi szociálisan, hanem vígan igent mond a jegyárak 38 eurós növelésére, akkor utólag sejthetjük majd, hogy a 10 euró miatti monstre kiakadás se volt egészen őszinte, hanem sokkal inkább a sztenderd kormányellenes hergelés célját szolgálta.”

Nyitóképen Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és férje, Gyurcsány Ferenc. Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atanasz
2022. június 01. 10:10
Ez is csak egy szláv fattyú.
LancelotDuLac
2022. június 01. 06:35
"Magyar emberek fognak ártatlanul bűnhődni, az a sok százezer szétszakított család, ahol a hozzátartozók külföldön dolgoznak" - bizony, bizony, mivel nem találták a normális megélhetésüket Mo-n, ezért ki kellett menni, hogy jobban éljenek. Nem olyan bonyolult ez. Különben meg - nem kötelező látogatni menni repülővel!
nemecsekerno_007
2022. május 31. 20:15
Eltartjuk a külföldön dolgozók nyugdíjasait. Legyen ennyi elég. A komcsi fattyú meg inkább kussoljon. Demagóg szarzsák.
Takagi
2022. május 31. 20:05
Alig varja, hogy tovább áskálodjon Mo. ellen. Undorító képződmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!