Ezt elkúrtátok. Megint.

2022. április 02. 20:08

Igazán szurkolni szeretnék az ellenzéknek, de ez őszintén, egyszerűen nem megy.

2022. április 02. 20:08
null
Sallai Róbert Benedek
Facebook

„Nem tudom, hogy miben lehet még reménykedni, és hányan gondolják, hogy holnap nyerhet az ellenzék, de minden erőmet próbálom latba vetni azért, hogy ne kárörvendéssel várjam az eredményt. Igazán szurkolni szeretnék az ellenzéknek, de ez őszintén, egyszerűen nem megy. Nem azért, mert örömmel látom, ha a Fidesz nyer – erről szó nincs. Azért, mert a kedvenc szavam a »megmondtam«.

Nem érzem emiatt jó embernek magam, de sajnos így van: ha mondom a lányomnak, hogy meg fog fázni rövid szoknyában, vagy a fiamnak, hogy el fog esni, ha rohangál, és megtörténik bármelyik, megnyugvással jelzem: megmondtam. Mert úgy érzem, hogy úgyis hiába mondom, ameddig nem bizonyosodik be, hogy megtörténik, amit mondtam, mert leginkább úgyis a saját kárán tanul a gyerek. A megtapasztalás tanít leginkább.

Persze az ostoba, az a saját kárán sem tanul.

Az ellenzéki összefogásnak hiába beszélünk, hiába tapasztal kudarcról kudarcra: nem zavarja, ha elesik, neki úgy is jó, mert nem érdekli az ügy, csak néhány magánegzisztencia.

Elesik, de mindent csinál ugyanúgy. Újra, és újra.

Meg kell nézni itt, ezt az oldalamat. Leírtam féléve, leírtam két éve, leírtam négy éve: az összefogás egy hibás politikai termék, ami arra jó, hogy Orbán Viktort és a Fideszt hatalmon tartsa. Hibás termék volt 2018-ban, és hibás 2022-ben. Le voltam hurrogva. Most is le leszek, de akkor is könnyítek magamon azzal, hogy a választások előtt leírom:

elkúrtátok megint.

Gőgösség, önhittség, képmutatás, hazugságok, hiteltelenség – ez jellemzi látványosan az ellenzéki összefogást, és pontokba szedhetetlen az, ami miatt jó sok területen bizonyította az összefogás alkalmatlanságát, méltatlanságát egyaránt.

Ennek ellenére pár tucat ellenzéki politikus, olyanok, akikre a társadalomból senki nem szavazott és nem is szavazhatott, akik lista élén szerepelnek a bűvös OGY listán, whisky melletti háttérpaktumok alapján majd felveszi a mandátumát, és oszthatja az észt újabb négy évre a parlamentben.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. április 04. 20:32
Masok karan tanul az okos, sajatjan az 'atlagember', a buta viszont meg a sajatjan sem. Az egykori MSZP-nek az a legnagyobb baja, hogy a Gyurcsany fele 'elszurtuk' kudarc utan 'elfelejtett' megtisztulni. Magyarul mondvan nem rugtak ki a felelosoket, mintha misem tortent volna, inkabb letrehoztak egy uj partot, csak azert, hogy a csodot vallo vezetest 'atmentsek' ebbe az uj partba, hogy kesobb visszajohessenek kormanyozni. Na ez az, ami a felelotlenseg es a pofatlansag kategoria, amit a neppel megetetni nem tudtak. Gyurcsany megerdemelte, hogy vesztett, es azt is, hogy elbesztette a valasztasi kampanyba fektetett millioit. Legalabb megerezhette, milyen az, ha masok miatt veszti el a penzet ugynugy, mint amikor az allamot majdnem csodbe vitte. Az igazsaghoz az is hozzatartozik, ha ennek az embernek volt volna gerince, akkor a kudarca utan Onkent lemond es befejezi a politikai palyafutasat.
fahej
2022. április 03. 20:56
SRB polgármester Túrkevén mindenki megelégedettségére!
llnnhegyi
2022. április 03. 13:00
Élőkép az Apró-klán villájából: A villa ajtaját felszakitva A Gyurcsány házaspár menekül kifelé, mögöttük Piroska néni szaros lapickaval püföli őket, közben kiabálja: " Megint elqrtátok!?" Vadai Ágnes tébolyultan meztelenül pózol/karjait szetárva: "-Álljon meg Piroska néni! Ők ártatlanok!"
Fed74
2022. április 03. 12:36
Leszophatod magad Sallai, csicska voltál, az is maradsz! Hiteltelen szarházi vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!