Túl sok a fájdalom

2022. április 06. 12:00

Túlélni? Marad a család, a Demokratikus Koalíció csodálatos közössége.

2022. április 06. 12:00
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Sokan kérdezik tőlem, mit szólok, hogy éltem meg a »választás« éjszakáját? Majd egyszer lehet, hogy tudok róla beszélni, még nincs itt az ideje. Túl sok a fájdalom, és nem is tenne jót, ha elmondanám, amit láttam, éreztem és gondolok mindarról, ami az előválasztás második fordulójában és azóta történt.

Összeomlás ez, de az éjszaka egyik mélypontja az volt, amikor Orbán ellenfélnek nevezte az ukrán elnököt. Azt az embert, akinek hazáját halomra lövik az oroszok. Kórházakat, utcán álló civileket bombáznak szét, gyermekek hullái a tereken. Milliók menekülnek hátrahagyva mindenüket. Zelenszkij segítséget kér, védeni próbálja az európai békét és életet.

És Orbán szavait röhögés fogadja. Ez mélypont. Ez az a pillanat, amikor nincs tovább. A virágok szirmai osszecsukódnak, az amúgy is pusztító éjszakában elsírod magad, hogy mivé lett a hazád. A pillanat, amikor tudod, minden egész eltörött. Amikor magadra zárod az ajtót.

Azt a mondatot tényleg nem lehet érzelmileg túlélni. Látod, hogy súlyos politikai, erkölcsi és gazdasági válságba zuhan a hazád, teszed a dolgod, megköszönve a választók bizalmát, de ezt a váratlanul őszinte és letaglózó mondatot hogyan lehet feldolgozni?Túlélni? Marad a család, a Demokratikus Koalíció csodálatos közössége, az irdatlan munka, és a remény. Próbálok majd reményt adni, de ez a mondat mindent elmond erről a rezsimről és névadójáról. Cudar idők jönnek. Kedves Barátaim, kapaszkodjunk össze.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. április 21. 09:27
A parlamentben a dk logója - egy csodálatos kép - a f...szverő Gréczy! Na dk-sok, ellenzék ki is a g(r)ecy ????
Tuco
2022. április 08. 23:16
Jól lehúztak a wcn,te szar.
Sclerotic
2022. április 08. 12:34
Hát Zsoltika, még van mit tanulnod a hős ukrán elnöktől... Vajon hogyan tanulod meg a farokkal zongorázást? Eléggé kicsi a szerszámod hozzá!
AGSTN75
2022. április 07. 12:52
Ezt már megírtam a főnököknek is: Vadász, vadász te szopni jársz ide.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!