A református lelkészeknek nem küldte le a kormány az egymilliós szájkosárpénzt?

2022. április 28. 12:18

A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni.

2022. április 28. 12:18
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Pár nappal ezelőtt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke a Mandiner hasábjain nagyon félremagyarázta a kollaboráns egyházakkal szemben megfogalmazott felhívásomat, amiben arra szólítottam fel az ellenzéki hívőket, hogy gyakoroljanak az eddiginél sokkal keményebb és radikálisabb kritikát az egyházaikkal szemben.

Idézem Balog Zoltánt: „Egy hangos kisebbség az egyházak »kollaborálásának« tekintette és tekint minden olyan megnyilvánulást, melyet a kormánypártok támogatásaként lehetett értelmezni. (...) Ebben kizárólag azt volt hajlandó látni, hogy az egyházak így hálálják meg a bőkezű állami támogatást. (...) Tanulságos önsorsrontás ez.”

No, akkor kedves Balog Zoltán ehhez mit szól? Vagy a református lelkészeknek nem küldte le a kormány az egymilliós szájkosárpénzt? Szerintem ez az önsorsrontás! Az ilyen szervilis, áruló magatartás!

Én nem tudom tényleg, hogy az egyházaink vezetői honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy ennyire hülyére vegyék a híveiket! Nem látják, hogy a hívek között az elégedetlenség egyre növekszik? Dobszay János cikke világosan rávilágít arra, amit nemrég Gégény István egy a Szemlélek Blog által végzett kutatással is kimutatott: a hívek többségének elege van az egyházak szervilizmusából! És egyre tisztábban látják – bár igyekszenek előlük eltitkolni a valóságot – hogy valójában mi folyik az egyházakban.

2017-ben a Kölni Főegyházmegyében tartottam papoknak egy 3 napos szemináriumot. Olyan papoknak, akik már 20-30 vagy még több éve dolgoznak a német katolikus egyháznak. S köztük voltak nagyon konzervatív módon gondolkodók is. Tehát nem csupán a »dekadens progresszív nyugat« véleményét írom le – ahogy idehaza próbálják beállítani. Soha nem felejtem el ugyanis, amit akkor nekem mondtak: »A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni. Meg fog szűnni. Mert egyetlen birodalom sem tart örökké. Az orbáni rendszer is elbukik majd. És akkor vele együtt buknak a kollaboráns egyházak is. Mert az emberek az egyházakat annak alapján ítélik meg, hogy mennyire fordultak el a tanításuk szívétől, az evangéliumtól és a Mester tanításától.«

Szóval, kedves Balog Zoltán, lehet letagadni a valóságot, lehet hazudozni a híveknek, de el fog jönni az idő., amikor konkrétan Önnek is meg kell fizetnie a Mester elárulásáért!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Joker4
2022. április 30. 00:39
Az ilyen embert akiben ekkora gyülölet keltő hajlam van, azt világszerte úgy hívják. A NEMZET SÖPREDÉKE.
Marlyin
2022. április 29. 16:06
Én nem találom szórakoztatónak, egyre unalmasabb. Mégis újra meg újra felbukkannak az írásai. Szerintem, ha nem kattintanánk rá és nem írnánk véleményt, nem inzultalnanak tovább vele. Nem akarom látni. Utoljára olvastam el. Azért remélem, tudja a hölgy, mi az egyház, és hogy ki kinek felel a tetteiért.
NTLLK
2022. április 29. 13:59
Ellenzéki hívők! Na, itt bukik az egész theóóóóória!
Sulammit
2022. április 29. 12:33
"A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni" Először is nem hiszem, hogy ezt mondták volna neked a német papok. Jól tudjuk, hogy mennyire hazudós vagy. Másodszor, a németeknél már alig van gyónó és lassan alig lesz áldozó, - már jó rég óta. Harmadszor a magyar katolikus Egyház a némethez képest is köszöni szépen, jól van. Negyedszer 20-30 év múlva a gyerekeim, gyerekeink fogják hirdetni az Evangéliumot Magyarországon. Neked nincsenek gyerekeid. Ötödször, Jézus Krisztus a Megváltod, aki az életét adta érted is, úgyhogy ne Mesterezd, mert nem vagy a tanítványa, csak egy eretnek kivagyi nyakatekert erkölcstelen tévtanító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!