Kárpátalja visszatérhet?

2022. március 15. 05:53

Esélyt látok rá.

2022. március 15. 05:53
null
Szász Péter
Facebook

„Szvsz, ha egy népszavazásra kerülne sor, az odatelepült oroszok és ukránok jelentékeny része is Magyarország mellett döntene.”

(Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pash Cutter
2022. március 16. 15:13
Undorodva látom, hogy Szász Péter felült a "putyinizmus" nevezetű vonatra. https://grafomanpali.blog.hu/2022/03/13/langolo_rozsa_rendje_465 Számomra egyébként rendkívül kiábrándító tapasztalni, hogy több tucatnyi baloldali azonosul az ukrán nacionalizmussal, több tucatnyi (szélső)jobboldali meg az orosz nacionalizmussal. Ahogy Magyarországnak semmi köze Oroszország és Ukrajna konfliktusához, úgy a magyar nacionalizmusnak sincs semmi köze az orosz és az ukrán nacionalizmushoz. Egyetlen feladata van a magyar nacionalizmusnak ezen a téren: az ukrajnai magyarok érdekeinek képviselete – anélkül, hogy nyelvvel történő popószexben részesítené Putyint.
Mátyás01
2022. március 16. 08:48
Kárpátalja visszacsatolását nem tartom reálisnak. Egy területet kétféleképpen lehet elfoglalni, katonailag vagy népességnövekedéssel. Jelen esetben egyiket sem látom. Esetleg az elképzelhető, hogy az ukránok elhagyják, és a magyarok kerülnek többségbe, ebben az esetben egy népszavazással lehetséges lenne, de kérdés mit tenne a nyugat és a környező magyar szempontból szintén érintett szomszédos országok.
budapesti
2022. március 15. 23:30
Szerintem az lenne az igazán fair megoldás, ha a jelenlegi "Ukrajna" minden megyéjében népszavazás lenne arról, hogy Ukrajnához akarnak-e tartozni vagy sem. Ez demokratikus lenne, senkinek egy haja szála sem görbülne és anyagilag is sokkal olcsóbb lenne, mint egy háború. Így szépen eldöntenék az ottaniak. Minden oroszellenes cikk és tévéműsor arra szolgál, hogy ezeket a fenti tényeket elfeledtesse, és hogy egy ilyen kézenfekvő megoldás senkinek még csak eszébe se jusson. Valószínűnek tartom, hogy egy ilyen népszavazások még a nem magyar ajkú kárpátaljaiak nagy része - talán a többsége - egy olyan országhoz tartozásra szavazna Magyarországra), amelynek az egy főre jutó GDP-je többszöröse annak, mint amihez eddig tartoztak (Ukrajna). Más kérdés, hogy Szlovákiával, Romániával, Szerbiával megérné-e megrontani a jelenleg viszonylag jó viszont emiatt. Talán nagyon intenzív és aktív magyar diplomáciával meg lehetne erőzni a jószomszédi viszony megromlását, bár ez nem biztos. Ha nem, akkor pedig nem biztos, hogy megéri.
amca
2022. március 15. 22:25
Homo menj el Ruszinszkóba. Ahogy Aradon ,Temesváron alig hallasz magyart,ott se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!