Sanszuk sincs túlélni egy profi hadsereg ellen

2022. március 06. 21:12

Ha én lennék az elnök, megvédeném a civil lakosságot és nem küldeném őket a vágóhídra.

2022. március 06. 21:12
null
Georg Spöttle
Facebook

„Mennyit ér a hatalom? Ukrajna keményen védekezik az tény. Még az orosz hadvezetést is meglepte, hogy milyen ellenállásba ütköznek csapatai. Volodimir Zelenszij ukrán elnök pedig minden lehetséges fórumon hazafias szavakkal lelkesíti a népet, hogy mindenki ragadjon fegyvert és harcoljon Ukrajna szabadságáért. Na itt álljunk meg egy pillanatra. Huszonöt éven át voltam fegyveres erők tagja, jártam néhány háborús, polgárháborús övezetben és ismerem a fegyverek hatását nem szakavatott kezekben.

Civilek minden kiképzés hiányában komoly veszélynek vannak kitéve, hiszen nem tudják, hogyan kell fedezékbe vonulni, tűztámogatást adni társaiknak előre nyomulásnál vagy visszavonulásnál. Nincsenek azzal sem tisztában, hogy egy lövedék, ha elhagyja a csövet, több mint ezer méterre is halálos lehet. Ha nem talál célba olyanokat is megölhet, akiket a lövész nem is lát. Egy a levegőből visszahulló, pörgő projektil is életveszélyes.

Egy gépkarabély, ha nem tisztítom rendszeresen, főleg, ha szennyeződés kerül a csőbe, akár fel is robbanhat a használója kezében. Azt sem tanulták meg a fegyvert fogó fiatal, hogy egy autó mögé bújva nincsen biztonságban az ellenséges tűztől, hiszen a karosszérián még a 9 mm-es pisztolygolyó is, mint kés a vajon, hatol át. Az orosz katona lőszert a motorblokk sem állítja meg. Azt sem oktatták a gimikben, hogy ne lapulj a falhoz, mert egy lövedék, ha sík felületet ér, azon végigszáguld és ugyan olyan halálos, mint a levegőben. Még folytathatnám...”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2022. március 08. 09:02
Egy újabb burkoltan Putyin párti írás. Ráadásul szánalmas kioktató hangnemben. Ugyan már ! A civilek elsajátítják a fegyverek használatát is ha kell. A jobboldal nálunk behódolni készül Putyin oldalán. Egy ilyen helyzetben felülíródnak a békeidőben szokásos szabályok. Igen, sajnos sok áldozat lesz, 56-ban is így volt. Nem az ukránok kezdték a háborút. Egy új nemzet küzd a fennmaradásáért. Mert igen, új nemzetek jöhetnek is létre, nem csak nemzetek tűnhetnek el a Föld színéről. Nem tetszik az, amit az utóbbi napokban egyre inkább hallani a jobboldali sajtóban: egyre inkább Putyin mellé állnak a megmondóemberek az ukránokkal szembe helyezkedve.
csulak
2022. március 07. 13:38
az ukran vezetest neme rdeklik a civilek sorsa
youngboy
2022. március 07. 11:16
Egy frászt vagy te Kijevben Zelenszkij. Nyilván igazak a hírek, hogy valahol máshol dobták össze az irodád másolatát, hogy úgy nézzen ki, onnan hajtod a népet a halálba a mocskos hatalmad védelmében.
Reszelő Aladár
2022. március 07. 10:52
A katonai képzettség és a fegyverek hiányát pótolja majd a győzelembe vetett töretlen hit. Ismerős?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!