Mennyi kapitalizmus várható Márki-Zay Pétertől?

2022. február 18. 11:59

Most akkor mégis lesz adóemelés, tisztelt ellenzék?

2022. február 18. 11:59
null
Seres László
Seres László
az individualista

„Ha a Diétás Magyar Múzsán múlna a magyar nyilvánosság, április 3-áig hallgatnának a múzsák, ahogy egyébként mindenki más, aki kritizálná MZP-t és a magyar ellenzéket. Ha nem tetszik, ha »fanyalogsz« (hah! a csodaszó), Orbán szekerét tolod, üzente meg igen keresetlen tónusban a facebookos megmondólap.

»…te eközben tudományoskodni fogsz, hogy az ellenzéki összefogás nem elég baloldali, nem elég jobboldali, konzervatív vagy liberális. (…) Hezitálsz. Te? Ezekre? Lehet inkább nem mész szavazni, mert ezekre minek. (…) Te kifejezed a tiltakozásod. Egyéniség vagy. Minden ezt sugározza, nemcsak a szavazatod. A zoknid, a szandálod, a diplomád a falon. Te vagy a független gondolkodó. Hiszen te gondolkodsz, mérlegelsz, nemcsak úgy birka módjára szavazol« – rakott helyre a lap mindenkit, aki gondolkodik, mérlegel és valóban nemcsak úgy birka módjára szavaz. Mint ők.

A világ szerintem valóban fekete-fehér egyébként, már ami a morális igazságokat illeti: valami vagy igaz, vagy nem, egy dolog kizárólag önmagával lehet azonos, a legtöbb “kompromisszum” elvtelen hazugság. Hogy azonban mi igaz, oda kizárólag kognitív képességeink használatával juthatunk, gondolkodni pedig különösen akkor kötelességünk, ha döntenünk kell életünk alapvető kérdéseiről. Mint például április 3-án.

Vagy az ellenzék, ebben a formájában, vagy Orbán? Persze. A választástechnikailag (és történelmileg) így alakult bináris logika azonban nem azt jelenti, hogy ne lehetne hezitálni. Amikor pl. MZP nyilvánosan közli, hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik, őszintébb, mint bárki más ma a politikai színtéren, hiszen tényt közölt. Tényt, ami rávilágít arra, miért nem alaptalan a hezitálás.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. február 19. 16:55
hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik, Csak azt nem mondja senki, hogy hol is vannak azok a kommunisták és azok a fasiszták? Fasiszták itt egyáltalán nem voltak soha, ugyanis a fasizmus olasz sajátosság volt, B. Mussolini "szellemi" terméke. Ilyet a mai fiatalság, de a mai "szépkorúak" sem láthattak már. A magukat kommunistának nevező, szerencsétlen munkásságra hivatkozó szélhámosok voltak jó páran, viszont a hatalmukat nem a munkásosztály, nem a dolgozó parasztság, nem a haladó értelmiség támogatása biztosította, hanem a Szovjetunióé. Szovjetunió már régen nem létezik, ugyanúgy a kommunisták sem. Egyébként sincs engedélyezve sem a hülyék által fasisztának nevezett nemzeti szocialista, sem a kommunista párt működése Magyarországon. Szóval akkor kiket is akar képviselni ez a f@sz? Sajnálaton módon minkét oldal tele van idióta, történelmileg tudatlan, nagypofájú seggfej pojácákkal. A nagy előadás itt a pénzért folyik elvtársak, elvtársnők, urak, hölgyek!
Dicsértessék
2022. február 18. 21:44
Mennyi kapitalizmus várható tőle??? Semennyi. Veszíteni fog.
blondiner
2022. február 18. 16:30
A bizonytalan kalács ígérete áll szemben a biztos kenyérrel. Ennyi. MZP egy f@sz, és az úgynevezett elszámoltatáson kívül - amiből mi már tudjuk, nem lesz semmi - csak O1G a biztos programkínálata. Nekem nem kell MZP. Sokat szívtam már a horni, medgyessyi ígéretek után. Elég volt a ballikból!
balbako_
2022. február 18. 14:52
MZP még a vérszadeszosoknál is kezdi kiverni a biztosítékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!