A „közszolgálati” tv sportriportereinek olyannak kell lennie, mint a három misztikus majomnak

2022. február 16. 18:47

Nem lát rosszat, nem hall rosszat és nem beszél rosszat.

2022. február 16. 18:47
null
Hegyi Iván
Hegyi Iván
Népszava

„A mai magyar sportriporternek a »közszolgálati« televíziónál olyannak kell lennie, mint a három misztikus majomnak: nem lát rosszat, nem hall rosszat és nem beszél rosszat. Nyilván az egyéb riporternek is, de hát erről már tudomást sem vesz a józan ember, azaz nem nézi az állami tévé híradóját, s amint – bármilyen futballközvetítés közben – megjelenik a rettentő egypercest jelző kék fény, lóhalálában némára állítja a készüléket. Ez ugyanolyan védekező mechanizmus, mint hogy lelki problémával semmiképp sem mennék Németh Szilárd meghitt barátjához, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológushoz, mert attól tartok, béke helyett megőrülnék.

Ám az ellen nincs mentség, ami a legföljebb néhány percig nézhető NB I-esnek nevezett meccsek közben a jórészt néptelen lelátókról beszűrődik. Innentől a jelző bivalybéli lesz, de ez ne tévesszen meg senkit, a tizenkét klub bármelyike behelyettesíthető. Tehát a mélyen humánus és intelligens kiáltozások: »Bivalybéli cigány parasztok, sosem lesztek bajnokok!«; »bivalybéli cigányok, b...tok az anyátok!« (ha nem lenne érthető: lépjetek szexuális kapcsolatba az édesanyátokkal); »parasztok, nincsen hangotok«; »Bivalybélen mindenki cigány«; vagy egyszerűen csak »cigányok, cigányok!« (Kedvességként az ellenfeleknek.)

A megalázó mondókák valamelyike az összes pályán elhangzik, s persze a szobába is bejön, ha csak nem alkalmazzuk az egyperces módszert. Ám a közszolgálati sportriporter ehhez soha, semmiféle kommentárt nem fűz. Nyilván utasításba adták neki, hogy ne haragítsa magára napjaink szánalmas magyar futballjának utolsó rajongóit. A legutóbbi forduló mérkőzésein átlagban 2555-en voltak, innen már nincs hova hátrálni. Apollinaire, Arany, Petrarca, Shakespeare meg nem várható a tribünre. Minden tekintetben maradunk a mai magyar színvonalon.”

Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toronyőr
2022. február 18. 06:31
Hatalmas nagy fasz vagy, Iván. Egy tudálékos filteres pöcsű.
Búvár Kund
2022. február 17. 16:02
Vajon azt ő hallotta amikor rendszeres "szagértő" volt a Sport tévén és akkor a lelátón azt daloltuk, hogy "szar hegyi iván, utálunk szar hegyi iváán, utálunk szarhegyii íííván, utálunk szarhegyi íváán!"
De Molay
2022. február 17. 15:44
Nem nekem, hanem ahogy többen írják a népszabadságba, vagy ki tudja hova. Én nem levelezek vele. Csak régen volt, Varga Z. már több, mint ötven éve elhagyta az országot és én nem emlékszem rá, hogy Hegyi lett volna, aki elüldözte az országból. Eddig a pillanatig még csak nem is hallottam ilyesmit. Ezért vagyok kíváncsi. Varga Zoli 1968-ban lépett le Mexikóban az olimpián. Hegyi 1978-ban kezdte az ujságírói szakmát 1978-ban azaz tíz évvel később a Váci Naplónál. Legalábbis a wikipédia szerint.
NTLLK
2022. február 17. 13:06
Sportriportereinek olyannak kell LENNIÜK.,. Tudni te jó magyar nyelvi tan! Lenni nekednek tanerő kunhalmi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!