Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

2022. január 25. 20:50

Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

2022. január 25. 20:50
null
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„A Klubrádióban Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: »Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.« Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet »végülis belefér«.

Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. A rendszerváltás óta kevés politikus száját hagyták el a keresztényeket ilyen mértékben sértő szavak. Miközben Karácsony Gergely és a teljes baloldal reggel, éjjel meg este is toleranciából oktat ki mindenkit, folyamatosan »elfogadásról«, »tiszteletről«, »szeretetnyelvről« beszélnek, aközben könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, az egyházi szimbólumok nem lehetnek otromba politikusi félmondatok céltáblái.

Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan.

Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre.

Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett!”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. január 28. 13:55
Ne Gergő mondja meg mi a morál örüljön hogy ennyi ésszel FőpolgármeSter lehet még
APA152
2022. január 27. 20:36
" Mondtam, hogy rossz a példád, hiába erőlködsz. Ha lekurvázzák az anyádat, az sértés. Amit Karácsony mondott, az nem sértés. Tanulj meg olvasni, szöveget értelmezni." Morzsi !! Te egy fél országot "utasítasz " arra,hogy tanuljon meg értelmezni ? Hányan felszólaltak ez ellen ? És a legfontosabb : már Kamu Geri is beismerte,hogy nem kellett volna,ezért elnézést kért. Akkor ő sem tud "értelmezni " ?
syphax
2022. január 27. 13:00
KARÁCSONY HUGYOZZON BELE A SAJÁT MOCSKOS POFÁJÁBA--ÉS LE IS SZOPHAT...SAJÁTMAGÁNAK..AMILYEN TAHÓ BAROM.
csellengo2022
2022. január 26. 17:34
Ez a mocsok undok álkeresztény bunkó még meg mer szólalni?.... Nagy bajban lesz ez a nyomorult féreg, ha tényleg van másvilág... megy a pokolba a mocsok... meg is érdemli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!