Százezrek maradnának ellátás nélkül Márki-Zay egészségügyében

2022. január 10. 19:42

A baloldali jelölt által felvázolt rendszerben ráadásul nem is magán biztosítókról lenne szó.

2022. január 10. 19:42
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Mivel a baloldal kormányprogramjáról – ha van egyáltalán ilyen – vajmi keveset tudunk, továbbra is kénytelenek vagyunk a korábbi, vagy a mostani elejtett nyilatkozatokra hagyatkozni, ha meg szeretnénk tudni, mire készülne a Márki-Zay Péterrel kiegészített hatpárti szövetség, ha esetleg kormányoznia kellene.

Így kell tennünk az egészségügy esetén is, bár a két ünnep között a pártok ezzel a területtel kapcsolatban már tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyen »ismertették terveiket«. Ebből ugyanakkor – azon túl, hogy a kormány persze mindent rosszul csinál – nagyon leegyszerűsítve csupán annyi derült ki, hogy csökkenteni kellene a várólistákat és növelni a fizetéseket. A valódi tervekre inkább Márki-Zay Péter egy korábbi nyilatkozatából láthatunk rá, amikor is az egészségügy magánkézbe adásáról beszélt.

Az általa felvázolt rendszer ráadásul nem is magán biztosítók, vagy magán intézmények rendszerbe illesztéséről szól, hanem arról, hogy az összes kórházat magánkézbe adnák és az állam a tb-nkből nekik fizetne általuk meghatározott összeget az ellátásunkért.

Bár Márki-Zay szerint ez a valóságban azt jelentené, hogy fűszoknyás lányok szolgálnának fel koktélt mindenkinek, a valóság sajnos teljesen más: azzal, hogy profitorientált, magánvállalkozások döntenék el, hogy mennyibe kerül egy-egy ellátás, egyrészt még mínuszosabbá tennék a társadalombiztosítás rendszerét, másrészt százezreket fosztanának meg attól a lehetőségtől, hogy díjmentes, állami szolgáltatást vehessenek igénybe.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julianna00119
2022. január 11. 14:22
Sziasztok Barátaim, Puskás Juditnak hívnak Budapestről, Magyarországról Szakmailag sebész orvos vagyok, 52 éves vagyok, kérem figyelmesen olvassa el a valós életem tanúságait, hogyan állítottam vissza egykori szerelmemet két napon belül gyertyák megosztása után. ima, jó szándékom van itt megosztani a jó hírt Tudd, hogy ez az információ segít valakinek, aki most olvassa, meggyógyítani a megtört szívet, és két napon belül helyreállítani az elveszett szerelem kapcsolatát. Lehet, hogy az én tartózkodásom is hasonló, már évek óta házas voltam Áronnal, a múlt hónapban szakított velem, mindent megtettem, hogy újra szeressen, de hiábavaló volt minden, amit tettem, szerettem volna, ha visszajön. mert volt két közös gyerekünk és annyira szeretem, hogy nem bírom nélküle, mindent megkérdeztem tőle, megígértem, de nem volt hajlandó. Elmagyaráztam a problémámat a munkatársamnak, ő a legjobb barátom, és azt tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Drigbinovia Szerelmi varázslattal, ez az egyetlen, ami segíthet, de én az a fajta vagyok, aki soha nem hisz abban, hogy létezik szerelmi varázslat. működhet, nem volt más választásom, mint megpróbálni, küldtem egy üzenetet [email protected] Email és whatsapp +12162022709 és viber +12066713285. Drigbinovia azt mondta, segíthet visszaszerezni a férjemet, hogy ne aggódjak, hogy minden rendben lesz három munkanap előtt, gondosan követtem minden utasítását, hogy mit tegyek a házamban egy szerelmi varázslat ima közben. az éjszaka. Drigbinovia sugárzott egy varázslatrészletet a szerelemről, és meglepő módon , A második nap 05:00 körül volt. hogy bocsánatot kérjen tőlem, és azt mondta, hogy haza fog jönni, hogy hiányzik neki a családja, annyira izgatott volt, hogy visszafogadtam. Drigbinovia a legjobb módja annak, hogy megmentse a házasságát, csak meg kell próbálnia?
Prominet
2022. január 11. 09:22
Annyi embertelen faxságot hordott össze már ez az ember, hogy mögöttes szándékot sejtek. Ezek nem akarnak nyerni, valami más a cél. Ez valami kirakat műsor. Talán valami balhétz akarnak ami után rá lehet fogni minden jobboldali patriótára a náci és terrorista jelzőt ellehetetlenítve akár évtized(ek)re is. Kirobbantanak valami írdatlan adok-kapok utcai csetepatét, a jelenlegi kormánypártiakat (politikusokat) elitélik eus bíróságon, aztán mehet a menet. Jöhetnek a menekültek, garázsvásár az állami vagyonkezelőnél és ünnepélyes keretek között az use egyik első tagállamaként megszűnünk lenni mint Magyarország. A rájuk szavazók egy részének majd leesik a 20 fillér, de akkor már mindegy lesz. Hihetetlen, hogy mi mindig ide jutunk. A feri is stikkes, de mzp meg a többi szerintem simán pszicho... és b+ ezeknek nem mérhető a támogatottsága, hanem a Fideszhez közelitő. Pfff...
Pelso j.
2022. január 11. 05:47
"magánvállalkozások döntenék el, hogy mennyibe kerül egy-egy ellátás," - ezt senki nem mondta, hazudsz. "még mínuszosabbá tennék a társadalombiztosítás rendszerét" - még a mostaninál is, ugye.
annamanna
2022. január 11. 00:25
Az irgalmas samaritánus a bibliai példázatban talál egy út mellett heverő sebesültet, akit kiraboltak, és aki mellett mások már sietősen elmentek. A samaritánus felrakja a barmára, elviszi egy fogadóba, ahol kifizeti a gyógyítása költségeit, sőt azt is megígéri, ha többe kerülne az egész, akkor visszafelé még a maradékot is megtéríti. Abban az időben ennél több ellátás nem volt várható, mindenesetre a sebesültnek semmi esélye sem lett volna az öngondoskodásra, ha más nem lett volna hajlandó teljes kötelezettséget vállalni érte és magára vállalni a terheit. A társadalmi szolidaritásnak nem az a célja, hogy a pénzes embereket szerencsétlen fűszoknyás lányok ugrabugrálják körül (föl sem tűnik ennek a nyomorultnak, hogy minek képzeli a nőket, hogy ez mennyire megalázó pozíció, amellett, hogy értelmetlen is). Fel sem dereng benne a közös társadalmi teherviselés és felelősségvállalás képzete, csak az, hogy "Kaparj, kurta, neked is jut!" (Hozzáteszem, Orbán Viktor szerint ezzel a mondattal lehet kifejezni a magyar néplélek lényegét, ebből következően MZP nyilván jó magyar). Csakhogy MZP azt abszolute elvárja, hogy vele legyenek szolidárisak mások és az ő céljait támogassák, amiket egyedül nem képes elérni. De az már kiesik a buksijából, hogy egy öregembernek még inkább szüksége van a támogatásra (vagy BÁRMILYEN más betegnek), és ő saját magát még kevésbé tudná meggyógyítani, mint MZP a maga fejébe csapni a szent koronát. Olyan idióta ez az ember, mint egy kocsmafilozófus. Föl sem tűnik neki, hogy óriási küzdelmek révén értek el társadalmak különböző közös szolidaritási vállalásokig, hogy ez eredmény és nem lebontandó akadály. Ehhez hasonlóan az oktatás, a nyugellátás, a gyerekek után járó ellátás, és még számtalan szociális segítség a társadalom közös szolidaritásának eredménye, ami eredmény és nem ősvilági csökevény. Miért nem költözik el a Szaharába, oszt ott boldogulna egyedül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!