Eddig csak Budaházy Eddától hallottam, hogy kisállatot tartani gáz

2022. január 06. 08:56

Most már a pápa is ezzel jön.

2022. január 06. 08:56
null
Antoni Rita
Antoni Rita
Facebook

„Eddig csak Budaházy Eddától hallottam, hogy kisállatot tartani gáz. (Legalábbis a »kanapéra felengedve« - ridegtartásban, kib***va az udvarra, fogyóeszközként még lehet, hogy belefér.) Most már a pápa is – aki már genderügyben is elmondott mindent, egyúttal annak ellenkezőjét is – ezzel jön.

Holott pár éve még nem tartotta ennyire fontosnak megfeddni a kutya- és macskakedvelőket, sőt, azzal vigasztalta őket, hogy a kisállatok is a mennybe jutnak haláluk után. (Én nem hiszek a mennyben, de ezt akkor is kedves dolognak tartottam.) Csak azt nem értem, honnan tudja olyan biztosan, hogy a kisállatokat mindenki »gyerekpótléknak« tartja?

Mi a helyzet azokkal, akiknek gyerekük is és háziállatuk is van? Vagy esetleg van egy elvárt gyermekszám, ami mellett már, na jól van, jöhet a macska? És azok hogy illeszkednek ebbe a képbe, akik nem is akartak állatot, de találtak egyet az utcán és megsajnálták, hazavitték? Ők is önzők? Nem inkább az ellenkezője?

Az állattartás felelősségre szoktat, megtanít gondoskodni, rendszert visz az életedbe, a legszétszórtabb embereknél is mérsékli a trehányságot – inkább pozitív irányba formálja a jellemet, és olyan tulajdonságokat alakít ki, amelyek nem ellentétesek azokkal, amik adott esetben a szülőséghez kellenek. Ami pedig azokat illeti, akik tényleg azért tartanak állatot, mert emberekkel nem tudtak, vagy nem akartak közelebbi kapcsolatot kialakítani, pl. mert tényleg undok disznók – miért kellene megfosztani őket az egyetlen lénytől, akihez képesek kapcsolódni, akivel szemben képesek a gondoskodásra?

És aki netán tényleg menthetetlenül önző, az miért vállaljon gyereket? Pocsék szülő lenne. Majd a gyerektől biztos megváltozik? Hát én ilyen emberkísérletnek nem lennék a híve. Nem értem, miért nem a már megszületett gyerekek körülményeinek, lehetőségeinek javítása – világszerte – jelenti a prioritást. Minden gyerek megérdemli, hogy úgy szülessen meg, hogy szeretik, várják, örülnek neki és szívesen gondoskodnak róla. Ez pedig csak optimális körülmények közt, önkéntes elhatározás alapján működik – nyomasztás, lelkiismeretfurdalás-keltés, dörgedelem hatására kevésbé.”

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Angelo Carconi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soosandras
2022. február 16. 05:28
Ő a fiatal Bangóné.
01234567890
2022. január 07. 17:10
Ki a fene az a Budaházy Edda?
Wezuv
2022. január 07. 14:38
Neked ne is legyen gyereked, jobb lesz mindenkinek! Elégedj meg a hörcsögöddel. hülyepicsa
merkur
2022. január 07. 09:24
Kedves Mandiner! Antoni Ritát tartani gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!