Biden demokráciacsúcsa egy vicc

2021. december 09. 12:51

A Biden-adminisztráció nem szereti a magyarországi demokráciát.

2021. december 09. 12:51
null
Ron Paul
Ron Paul Institute

„Washington számára a demokrácia azt jelenti, hogy »azt választjátok meg, akit mi mondunk«.

Az EU-tagállam Magyarország az egyetlen a közösségből, akit nem hívtak meg a »demokráciacsúcsra«, habár tagadhatatlan, hogy az elmúlt harminc évben teljesen demokratikus választásokat tartottak ott. Nem is kérdés, hogy Magyarország demokratikus ország, de mégsem hívták meg a »demokráciacsúcsra«.

Miért? Mert a Biden-adminisztráció nem szereti a magyarországi demokráciát. Nem tetszik neki, hogy a magyar nép egy olyan konzervatív kormányt választott meg, ami alkalmanként szembemegy olyan kül- és belpolitikát folytat, ami szembemegy a Foggy Bottomban és Langleyben diktáltakkal.

A Biden-adminisztrációnak nem tetszik, hogy Magyarország ellenállt az olyan országokból érkező menekültek inváziójának, amelyek kultúrája teljesen idegennek számít Magyarországon. Bidennek nem tetszik, hogy a magyarok időről időre egy olyan konzervatív kormányra szavaztak, amely nyilvánosan támogatja a keresztény értékeket. De amit a legjobban utálnak, az az, hogy amikor Washington azt mondja, hogy »ugorj«, akkor Budapest nem mindig kérdez vissza, hogy »mekkorát?«.

Ez egy gonosz kis játék, ami máris visszafelé sült el, mint Washington minden idióta intervenciós törekvése. A magyar esetben Washington gyerekes játszmázása ahhoz vezetett, hogy az Európai Unió többi országa nem vehet részt a csúcson EU-ként.

Washington tengerentúli intervenciói mindig öngólok. Oroszország szankcionálása az állítólagos Russiagate-ügyben csak még több orosz–kínai együttműködést eredményezett. Az USA elmondja Iránnak, hogy ne adjon el mindenhová olajat, amire Irán köt egy jó üzletet Kínával.

Senkit sem lep meg, hogy Oroszországot és Iránt – amely országok szintén tartanak választásokat, nem kevésbé demokratikusan, mint Ukrajna, ahol az ellenzéki pártokat betiltják, vezetőiket pedig bebörtönzik – nem hívták meg Biden kis zsúrjára. De az biztos, hogy Észak-Macedónia, Suriname és Mikronézia jelenléte pótolja majd a hiányukat. Demokráciacsúcs? Inkább propagandacsúcs! Micsoda vicc!”

Fotó: Nicholas Kamm / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. december 09. 20:37
Rongyláb Jani demokráciacsúcsa! Röhej!
Rocktoberi
2021. december 09. 20:15
Biden hiába maszatol. Pofátlan csalássorozat után lett elnök. Ez a vén szaros hiába demokráciázik.
Akitlosz
2021. december 09. 19:59
Ha csak pártok közül lehet választani az sem demokrácia. Hanem oligarchia. Demokrácia az, amikor közügyekben szinte a közösség egésze dönthet és a többségi döntés kerül megvalósításra. Ennek ma a "demokráciákban" nyoma sincsen, hiszen az "populizmus" lenne.
tevevanegypupu
2021. december 09. 19:25
Most, hogy Dobrevék egy szenzációs, kockákból előállított nyaknélküli Heller fejet ajándékoztak az EP-nek..még sokkal nyomatékosabbá vált, hogy azért vannak még demokraták Magyarországon..őket legalább meghívhatta volna egy térdelésre Bidon..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!